Quick Update

Salam Jumaat sume..aduhaiii..lama dah blog terabai..makin lama makin menebal symptom malas mama ni..hukhukhuk..apepon, just a quick update ttg family kecik mama arinih..nnti next week ada mood lebih sikit baru update detail2 yek..=p

-       -   Tentang cuti panjang lima hari kami, Alhamdulillah sume berjalan spt yg dirancang. Cume time nak check-in kat Gold Coast Morib tu ada salah paham sket sbb mama guna voucher lama kan..mujur manager die sgt well performed so sume masalah settle..oklah anak2 seronok st dgn percutian kali ni sampai ‘bercinta’ mama papa nak ajak balik..bayangkanlah, check-out kol 1pm dah tapi anak2 kol 3pm baru nak kuar dari water park..hahahahahaa

Tepek sekeping jek dulu gmbar kat GCM ye..=)


  - Balik dari Morib, kami smbung tido semalam kat Bandar Botanik..amik hotel bajet jeklah..yg penting dekat dgn jusco bkt tinggi n GM Klang sbb hajat nak shopping sket kat dua tpt nih..kat Jusco hajat di hati nak beli baju mengandung tp takde yg berkenan plak..so just beli ‘barang2 dalaman’ utk pregnant lady jekla..hikhikhik..kat GM Klang plak, Alhamdulillah, banyak benda yg mama target nak beli mama dapat..nnti tahun dpn nak gi shopping cni lagi..agagaaggaaga

-          - Cuti hari Isnin n Selasa, dok umah jekla rehat2 plus mendobi plus mengemas..hari Selasa petang tu mak n ayah mertua datang dari kampong..saja nak main ngan cucu katanye..kebetulan papa pon ke Singapore dua minggu kan so utk seminggu ni mama n anak2 adalah teman..minggu ni pon atok yg amik zara sekolah sbb papa dah selamat ke Singapore semalam..miss u papa!!
-           
-        -  Hari yang papa bertolak ke Singapore, Zareef diserang demam panas..malam tu minum susu siap muntah plak..haihhh..die ni mmg pntang kalau papa nak keja jauh, kompem tak sihat tau..apepon, now nmpak dah semakin ok dah..carry on makan ubat demam tapi muntah dah takde..get well soon ye my bby boy cayang..sabar tgu dua minggu papa balik k..=)

-      - Sebelum papa ke Singapore, smpat jugak mama ajak papa teman check-up utk baby kecik dalam perut ni..patutnye schedule check-up sabtu ni tapi kami pergi awal sket sbb malas nak ke klinik sndiri nnti..so, selamat buat baby 1st scan dah..ikut scan..babu baru 9 minggu lebih..due date jatuh bulan jun 2014 plak..entahlah, tak sure mana yg tepat..apepon, bile dah scan ni rasa lega sangat sbb dapat tgk jantung baby..bentuk lom belum jelas sangat sbb masih kecik kan..=)

Baby’s 1st scan..tak sabar plak nak tau jantima kamu..hahahahaa


-        -  Nway, time check-up tu sadly darah tinggi mama dah mula  didetect…tepat spt yg dipredict doctor, 3rd pregnancy ni darah tinggi mama datang lebih awal..now dah start control dgn makan ubat..harap terkawal hingga waktu melahirkan nnti..insyaAllah..selain tuh, time check-up arituh smpat amik neb gak sbb mama diserang smput..musim sejuk asyik ujan jek kat cni so snglah kena semput bagai kan..


Hmm..okla..quick2 update pon banyak dah mama bebel2 kan..harap2 next week rajin sket nk wat entry tepek2 gambar plak..hehehehe..daaaaaa…





3 comments:

mama lieyna said...

Bestnye cuti panjang ye.. enjoy anak2 main air :-)

Take care... teruja meniti hari2 sepanjang pregnancy :-)

aLyNnZ said...

anak2 mmg seronok teruja kalo dpt mandi manda kan..mmg tak ingat nak naik..gold cost morib..teringin gak nak g cuti2 kt sana..member2 pun ckp best tmpt nie..

tahniah baby awk dah 9 weeks..
alynn due date awal bulan 5..
teruja kan biler dpt tgk sikecik kt dlm..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye cuti2 GCM...Anak2 mesti seronok.. :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016