Perabeh duit @ Indoor Playland Kuantan Parade

Salam Isnin semua..alhamdulilah..kesihatan mama hari ni dah bertmbah baik..adalah batuk lagi sket2..tapi still pergi kerja macam biasa harini..hari sabtu ahad semalam  memang duduk mengurung diri jek kat umah..berehat smbil memulihkan diri..mujurlah dpt bertahan dgn inhaler n aerochamber tuh..masak pon yg sempoi2 jek mana yg mampu..mklumlah, time tu wat apa sikit nafas dah semput..hukhuk..yg kesian anak2lah..asyik ajak mama kuar jenjalan jek tp mintak maap lah cayang ye..mmg mama tak larat..tgu nnti papa balik kite kuar jenjalan puas2 k..=)

Nway, gambar2 kat bawah ni gmbar lama sebenarnya..adalah dlm 3 minggu lepas kot..hihihi..jarang2 kuar outing kat Kuantan Parade ni..tapi arituh smgt gi sana nak cari suar maternity wat gi keja..papa plak nak cari port urut kaki..first time round smpai tingkat atas baru perasan kat tingkat atas tuh ada plak playland untuk budak2..leh tahan besarlah, sekali ngan arked mainan tuh..zara zareef ape lagi..bukan main seronok main yek..layan diorang kat playland + main2 benda merapu tu habis dekat rm40..hukhukhuk..tpt main skang memang kan..dulu2 main kat playground luar tu FOC jek..skang kalau dh nama indoor playland, sume kena pakai duit..cuma satu kelebihannya sebab dia indoor, so ujan ke panas ke, budak2 leh main ngan selesa..

So layan jekla gmbar dua budak ni ya..=) ..lama gak kat cni sbb smbil tungu papa urut kaki sejam lebih..

Mula2 main kat area arked mainan..









Ni plak dlm playland..





Tak puas main, smbung lagi kat arked nih..keja mama asyik tukar token jekla yek




Sebenarnya rindu gak nak bawak budak2 ni main outdoor..kat tasik ker, kat Taman Gelora ke, Teluk Cempedak ker..tp tulah..skang kat Kuantan mmg tgh musim hujan..kadang tu time kuarlah time tu gak ujan.. kenalah cancel plan..>_<



 

5 comments:

mama lieyna said...

Waaah playground, sukalah anak2 tu... :-)
Musim tk sihat kan, eina pun masih berbaki batuk2.. anak2 lagilah..batuk2 berlarutan..kesian, byk kahak tp susah nak kuarkan..huu

Syima ~Mama Kyra~ said...

yela playland camni mmg msk berbyr..tu ari pun kyra request nak masuk. dahla per entry RM35.Tak kuasa nak layan..beresak2 jgkla dia nangis..last2 dpt pujuk bwk p mkn
KFC..hehe

LYAfrina said...

dah lame x ke kuantan parade ni.. biasa asyik ke ecm je.. kids playland tu dlm kuantan parade ye? dulu xde kan??? ke ni y kat ECM dulu pndah sini?

zety said...

dh tibe musim ujan kan..lagi2 korg kt kuantan tu..terigt dulu masa kt Pekan,mesti lmbt naik skolah sbb banjir..hehe..

yg penting anak2 happyyy

~MommyAqilMedina~ said...

akak take care k..semoga cepat sembuh dan kuat..1st trimester ni memang macam2..semoga sembuh akak pon cpat baik..budak2 tu seronoknya dpat main semua mainan..bankraplah mama..hihhi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016