Gold Coast Morib- Pt 2

Sambung tepek gambar di Gold Coast Morib..tapi dah tak de gambar mandi manda kat waterpark pon..just gmbar2 aktiviti malam n sebelum check-out esoknya je..mostly gambar posing2 anak dara n anak teruna..hehehe..nway, just utk sedikit catitan, malam tu dinner di cafe apa tak tau nama..same cafe dgn breakfast esoknye..both dinner and breakfast makan buffet..makanan kategori sederhana lah..ada yg mmg sedap, ada gak yg tak berapa nak sedap di tekak..tapi alhamdulillah..kenyang perut ibu mengandung nih..hikhikhik..


Zara just nak makan mushroom soup malam tu..sedappppp..homemade punye bukan segera..=p

dessert for mama..taknak tjk pinggan utama sbb ada yg best ada yg tak best..hehehe

Sushi pon ada..papa yg sibuk nak try so mama tak tau sedap ke tak

Posing2 anak dara di sekitar kawasan resort n tepian pantai







Datang ke area restoren ni semata2 utk amik gmbar kat pondok2 ni jek..mcm cantek jek kan port nih..=p


Mama n papa kat pintu masuk restoren..chinese restoren ke apa ni mama tak sure

Sebelum naik bilik, layan Zara main keta nih..rm10 untuk 15 minit

Adik pon naik gak dah sblum tuh..tp adik papa tolong remote dari jauh jek..die lom pndai bwk sndiri

On the way naik bilik, adik plak posing2



Pagi esoknya, kuar breakfast dengan papa n Zareef jek sbb si kakak Zara bangun lmbat...mujur die tak sedar diri..hehehe..after kakak bangun, bagi die breakfast kat bilik jap then kitorng turun waterpark semula..dalam kol 10am mcm tu kitorng turun..tiket waterpark tu valid smpai ke petang ye kol 7pm..so kol 12pm tu papa n mama naik bergilir2 utk kemas barang n check-out..budak2 kitorng biar jek mandi dalam kolam..after mama settlekan check-out tu, jenuh gaklah menunggu dua org budak bertuah ni naik dari kolam..macam taknak balik dah..hukhukhuk..last2 dlm kol 2.30pm dan selepas dipaksa baru diornag nak salin baju..=p..


Dak Zareef sarapan sosej n cornflakes pagi tuh..

Breakfast mama + adik

Sementara tunggu kakak Zara bangun, meh kite berjacuzi dulu yek...hakhakhak

Budak2 yg suka berendam..ngantuk mama tunggu korang tau..

After check-out tu mmg mama dah siap2 dah..malas nk turun membasahkan diri lagi kan..jadi penunggu anak2 tercinta jekla

After dah siap2..jalan2 lagi ke area pantai..posing2 terakhir sebelum balik..hihihi

Banyak gerai jual mainan rupenye kat resort ni..smpatlah anak2 pau sebarang dua ni..si kakak nk skarf minnie adik plak sibuk nak jadi otromen celup..agagagaga

sweet sibling's moment..^_^

Tanteknye pemandangan kat cni..so mama plak sibuk nak posing2..=p

Family kecik kami..=)

Mama n papa

Otomen kecik..



Kakak Zara

Sunburn sudahhhh anak dara nihhh..


Ok..habis sudah entry GCM..pasni sebelum bersalin ada lagi dua destinasi bercuti yang mama teringin nak pergi..harap2 tercapai la cita2 tu nanti kan..hihihihi


 

7 comments:

Zaila Mohamad said...

kitorang kalau malam keluar makan kat luar, cari kedai seafood sepanjang jalan nak ke GCM tu

rajinnya uols bergambar, kami kalau ke mana-mana susah sangat nk berkumpul ambik gambar macam Lily buat, penat nak kejar semua anak-anak tu..huhu

Syima ~Mama Kyra~ said...

aah foods GCM tu ada yg sedap ada yg kureng..eh sushi tu time kitaorg takde lak..sedap ke sushi? yg kete control tu pun time kami p lum ada lg..klu ada confirm kyra pun request nak main..hehehe..samala cam kami dlu gilir2 naik atas packing sb kyra nk berendam lama2 sblm check-out..huhu

Liza Razak said...

bestnye sis..saya tak pernah sampai ke GCM ni..nanti nak try bercuti kat sanalah nanti :)

LYAfrina said...

bestnyer.. tringin gak nk kesini.hrpnyer tcapai la nanti..bju tdo kak zara sebijik sama dgn asya..cuma kaler je lain.. asya purple..

Adlin Mohamad said...

sakan bercuti ..
otomen tu nak jadi abg x lama lagi hehehe

~MommyAqilMedina~ said...

wahh bestnyaa kak..waktu aida pegi dulu takde pun jual mainan2 camtu..hihi...(Selamat duit kitorang)..iihihi..tapi larat jugaklah diorang mandi kolam sampai petang..Aqil sampai kul 11 pon dah capek..kiki

norly a.k.a mamaDZ said...

wah syoknya!! lama dah kami 3 beranak tak bercuti2. huhu

dah lama berangan nak ke GCM tu, ntah bila bleh gi ntah. cuti skolah sure crowded kat waterpark tu. kena tggu next year lah gamaknya. hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016