Last day skool @ Taski Ibnu Sina

Salam Jumaat semua..stori ttg kakak Zara harini..alhamdulillah, minggu lepas hari Isnin last day Zara sekolah kat Taski Ibnu Sina ni..sepatutnye kena skolah lagi smpai hari Jumaat 15hb tuh..tapi sbb papa kat Singapore, so takde orang nak amik Zara sekolah..maka mama decide cutikan jekla budak ni awal kan..tahun dpn plak, Zara dah tukar sekolah baru insyaAllah..so last day skool tu sanggup mama amik EL semata2 nk amik gbar Zara n kawan2 die..hihihihi..

By the way, hari Isnin mama datang tu kebetulan sekali dgn Majlis Penyampaian Hadiah kat taski..sekolah Zara ni sedey sket yek..takde buat pon majlis graduasi besar2 an macam sekolah anak2 kawan2 tuh..hukhukhuk..serius mula2 mama tensen sgt ok..yekla, tadika KEMAS pon wat majlis dalam dewan..taski Zara ni amik hadiah dalam kelas jek..parents pon tak diinvite tau..frust mama nk tgk anak mama bergmbar dgn jubah tau..T_T..takpelah..pikir positive..yg penting, ilmu yg die dpt kat sekolah tuh dalam setahun ni kan..---> ayat sedapkan hati sndiri

Ohh..ckp pasal amik hadiah..Zara dpt tpt kedua untuk kelas 5 tahun..oklah tuh..budak2 sukaleh bila dpt piala ye tak..harap2 next year kat sekolah baru best sket majlis graduasi die..hahahahaha


Zara n kawan2 baik die..harap tak jumpe kat kelas jumpe kat dlm base jeklah pasni yek..


3 kelas dibuka untuk hari penyampaian hadiah ni..budak2 5 n 6 tahun amik hadiah sekali..

Budak sibuk nak ikut mama..

Pastu kacau kawan2 kakak dalam kelas..hehehehe

Naughty face

Zara amik hadiah from pengetua..

Muka suka dpt hadiah..

Zara n best frens..top 3 dalam kelas..=p

Adik wth kakak

Amik gmbar ngan kawan2 n cikgu2


Yang ni sume top 10 dalam kelas tuh..


Zara n cikgu2..ada 4 org sumenye..smpat bagi cikgu2 small gift as appreciation dah mengajar selama setahun kan..pasni ada rezeki jumpe lain kali ye cikgu2 zara..




Disebabkan Zara tahun dpn dah tak sekolah cni, cikgu soh kawan2 sume salam2 ngan zara sbg tanda perpisahan..syahdu plak tgk..hahahaha..mama ni mmg hati tisu sungguh..=p

Kat umah baru berkesempatan mama nk amik gmbar sama2..

Ngan hadiah lagi..yg bungkus2 tu set stationery..leh simpan utk sekolah tahun dpn..=p



p/s: Tepek gambar2 ni sume as kenangan utk Zara..=)



7 comments:

mama tisya said...

tahniah zara...certain school tkde majlis konvo certain school ada..tisya pn umur 6thn baru ada...time 4thn & 5thn tkde jugak

ibuafiqahhuzaifah said...

salam,

Lily jgn sedih2..
tahun ni pun school fiqah xde buat Anugerah kecemerlangan..hanya graduate utk 6 thn je..
comel je zara pakai tudung..sweet!
ape pun tahniah zara sbb dpt no 2..
kekalkan kecemerlangan di school baru ek!

~MommyAqilMedina~ said...

Wahh pandainya Zara..dapat no 2 dalam kelas..good girl!lepas ni belajar rajin-rajin ye..Mama jangan sedih2 tau,next year mesti tadika Little caliph tu buat graduation best2 punya..heeee

mama lieyna said...

Bijak zara..tahniah... :-)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Tahniah Zara..Kyra pun dpt no.2 tp biasala masa majlis convo utk 6y..4y dan 5y takde hadiah pun utk bdk2 top 3. Exam pun xde. Agaknya tadika biasa je kot ada exam. sbb masa kyra 4y tadika biasa tu ada exam.Tnya jgk kat derong yg htr anak ke LC/GA/Smart Reaader derong pun bgtau mmg xde exam. ADa exam utk 6y saje :) :D

Adlin Mohamad said...

xpe ada setaun lagi ..
kita plak top2 3 semua anak2 tecer hahahha..kyra 3 subject 80% mate plak dpt 125 sress mak ..taun depan mmg kena study kaw2 sbb nak masuk darjah 1 ..

LYAfrina said...

Olor xpela.. next year ade la pluang pkai jubah ye. Asya last hari khamis ni... next year pon dh tkr skolah.. walaupon rsa syg sgt kt sek skarang ni. Aritu try apply pra. Rmai y kta bgus n kwn2 suh cba... x sangka lak dpt. Rezeki asya, last minute dpt gk. Mknanya pra pon x straight sgt la tgk gji ibu bapa. Maybe sbb ade kkosongan tu dpt kot. Lg pon bla msk pra dh tdedah dgn sistem plajaran sbnar.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016