Gold Coast Morib- Pt 1

Salam Isnin sume..hari ni full update tentang short holiday ke Gold Coast Morib minggu lepas..bertolak dari rumah dalam kol 8am hari Jumaat 1 Nov..singgah sana singgah cni, sarapan, lunch, semayang ..kol 3.15pm mcam tu smpailah kami ke Morib..adehhhh..jauh giler rasa perjalanan dari Kuantan kan..kekekeke..time beli voucher dulu mama stay kat Bdr Puteri lagi so riang gumbira jek rasa sbb konon tak jauh kan..=p

So, spt yg tercatat dlm voucher, kami dapat single suite with jacuzi..dinner, breakfast + dua tiket masuk ke water park..utk harga voucher rm150 sahaja, mmg sangat2 berbaloi kot..just tambah rm20 utk zara masuk water park..zareef patutnye dah capai had tinggi tapi thanx to adik manis GCM tu yang bagi zareef masuk for FOC..hihihi

Klaa..cam biasa mama cerita menerusi gambar jekla ye..=)


Yeayyy..smpai GCM dah..ni tgh tunggu mama check-in..alhamdulillah jumaat tu tak ramai org so takdelah kena beratur pjg

Bilik kami..simple jek tap katil nmpak nicelah..kalau katil besar lagi kompem super nice..agagagaga

Jacuzi..bukan stakat anak2, mama papa pon  sibuk menggunakan jacuzi ni sama..benda dah ada, wajib kite gunakan sebaik2 nya..kuikuikui

Bilik kami menghadap ke water park..alhamdulillah..puas hati..cume toilet jek macam ada bau kuat sket yg dtg dari tingkat bwh..>_<

Anak2 yg eksited tgk water park


Mama n papa yg super demok...huhuhu..

Anak dara berposing

Time baru smpai tu hujan gerimis plak..so sementara tunggu papa rest kejap..bagi zara zareef berendam dalam jacuzi dulu..abaikan anak2 yg cekci ni yek..hihihi

DLm kol 5pm jugak baru bwk anak2 turun water park..=)

Mama with anak2 yg ceria..=D

yeayyy..dah masuk dah waterpark..act ada bwk floater sndiri tapi tinggal kat keta.so sewa jugakla pelampung GCM ni rm10 sebijik

Kakak yg super eksited dpt mandi kolam


Sian tgk adik main gelungsur ni..macam terkapai2 gitu..kekekeke..berani gak die kan..tp papa sambut die kat bwhlah masa ni kalau tak takut tenggelam..

Ni memang fevret slide kakak..tak tau berapa juta kali die main slide ni..

Kat area kolam dewasa..papa bwk adik naik float

Slide 2nd kakak naik..berani gak die..hihi

Muka seronok amat

Ni naik slide kuning plak..leh tahan tinggi utk budak2 tapi takdelah laju sgt..adik naik ngan papa or mama jekla..kakak berani naik sorang2..

Mama yg selalu terlupa tgh mengandung..seronok jek kan berendam siap main slide kat belakang tuh..hukhukhuk..harap takde apelah..slide tu slow jek pon..=p


Area kolam cetek..kakak main merry go round ni skjap

Feeling2 terapung atas air..

 Kolam cetek ni memang port fevret zareef..asyik sungguh main lompat2 kat cni..hahahaha

Berlakon 'orang lemas dengan penyelamat'..macam2 idea budak berdua ni..=p

Dah nak balik dah time nih..posing2 atas jambatan ni jap


smpat lagi nk main kat area bwah slide ni

sebelum naik bilik, ronda area pantai jap..ingat gazebo ni memang leh dok sntai2 rupenye restoren eh..malam baru bukak..heheheh

Paksa zara jekla posing kan..


Klaa..gmbar2 lain smbung next entry..=)

7 comments:

aLyNnZ said...

guna voucher mmg berbaloi2 kan..tp kalo tak guna voucher agak2 brp ler harga utk 1 malam dan masuk water park..? so kalau kite dah menginap kat sana biler2 masa pun leh mandi yer..?

mcm seronok..erm..ibu preggy boleh mandi kolam yer..alynn slalu disogokkan dgn cerita2 ibu pregnant tak leh mandi manda..jd takot pulak..

Adlin Mohamad said...

sgt2 best bila la leh bawa anak2 jalan sini

mama lieyna said...

Best!!
Rasa mcm nak beli lg voucher ke sini.. anak2 suka main air sini.. :-)
Amboi zarazareef berani ye main slide tu..cayalah :-)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bestkan tmpt ni..kita pun dah pegi awal thn lps kot x silap xingt date..time tu guna groupon RM180. tak beli pun tiket theme park kyra wlpn masa tu kyra lebih 90cm.kakak tu bg masuk free je...kekeke

NzA said...

Seronok sakan la 2Z tu dpt berendam...

kayyana said...

bestnye.... ni yang teringin nak bwk family g sana nih.. hehe

~MommyAqilMedina~ said...

wahh bilik akak duper duper cantik..jeless..hihihi..diorang semua mesti teruja giler kan nak mandi pool..best kan pegi sini..berbaloi-baloi..hihihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016