Dokter ZARA

Korang ada langgan chanel Disney Junior tak kat umah? Kalau ada, mesti kenal dengan watak Doc McStuffins kat bawah ni kan..



Citer kartun ni ttg Doc McStuffin yg pandai merawat sume barang2 permainan or toys yg rosak..mama kenal kartun ni pon sebab Zara yg minat sangat..smpaikan die dh terpengaruh nak jadik dokter, pakai stateskop cm Doc McStufiin jugak..pas raya arituh, hari2 dok tanye mama..bila nak beli mainan dokter2..hehehehe..

Nway, last week masa on the way ke Kuantan, singgah Petronas nk beli bahan2 kudapan..cmner ntah boleh ternmpak plak toys dokter2 ni kat petronas tuh..harga pon tk mahal..so belikan terus utk Zara..dah alang2 terjumpa kan..Zara punyelah seronok dpt mainan ni smpai klu leh nk bukak n main dlm keta jugak..jenuh soh die bersabar..=p


Mainan dokter2 yg sempoi utk si anak dara..=p 
 
 
Sukalah tu dpt mainan yg diidamkan..=p
 
 
Ecececehhhh..ada gaya dokter tak saya..kekekeke 

 
Pesakit pertama dokter Zara..dh tentu adik Zareef yg keselsemaan..tak tenang adik die nak baring2 sbb akak Zara dah serbu atas katil..hahahaha


Eh..eh..suke plak die jadik pesakit yek..siap datang kat kerusi nk jumpe dokter lagi..hahaha


ok..ok..dokter check sekali lagi ye..^__^


Ok..dah siap check..meh makan ubat plak ye..hehehe

 
Ni gmbar esok harinya..Zara mintak beg dokter nk isi barang2 die tp tak de..so kumbah2 bilik papa..jumpe plak bakul comel ni..bolehla ye  jadik beg dokter..heeee
 
 
 
 
p/s: Agak2 smpai ke besar ke Zara minat nk jadik dokter ni yek..mana tau kot2 ikut jejak langkah kawan2 skolah mama yg sangat ramaiiii jadik dokter..salah sorangnye blogger Dr Faryn aka mama Aina..=p
 
p/s2: Awal2 dpt mainan ni, jenuh gak mama n papa melayan die main..kena paksa jadik pesakit..kejap die soh berlakon sakit perut..sakit kepala, sakin badan..macam2lah.skang dah slow sket dah..kalau tak, ingat nk soh die main dokter2 ngan teddy bear2 kat umah tu jek..=p
 

6 comments:

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

hahah cute zareef jadi pesakit ..kyra ade toys ni mmg sape yg dtg umah kena jadi mangsa hehhe

mamalieyna said...

cutenyer...

kartun ni mmg kuat pengaruhnya, my arif pun samalah..nak jd dukte juge katanya bila tgk kartun ni..^_^

Dilla Ady said...

alaahaaaiiii..chumels ok bile main berdua mcm ni...

mama_umar_maryam said...

katun doc mcstffn tu mmg best & bagus kan..klu kt umh ni, yg nmpk mcm ala2 doc maryam, Umar buat dekk je,hahahah

maya amir said...

doctor zara.. saya sakit kat sini lah doctor..eh kat sini, eh silap sini aa... ehhehe..pening tak zara dpt pesakit mcm auntie:)

ieda said...

hurmm x langgan lah dikk
kalau ada sure anak2 akk yg sek tuu x belajar huhuh

hurmmm sukelah zara yee dah dpt mainan dr nie .. siap adik zareef jadi pesakit layie .. ekek lucu tgk , bduak2 kan ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016