Boboiboy pon nak mekap ker???? huk..huk..

Kejadian berlaku malam Ahad yg lepas..mama pon tak ingat mama buat ape time tuh..yg penting, akak Zara tgh terbongkang tido..klu akak Zara ada, tak mungkin adik die leh buat benda pelik2 sbb lom smpat buat kompem kena jerit ngan si kakak.tp kali ni..terlepas sudah..mama sedar2 dah mcm ni dah rupe si adik..


Aiyokkkk..comotttt!!! die pi amik foundation stick mama kat atas meja solek rupenye..iskkkkkk


Adik..boboi pon nk main mekap2 ker..sian die terpengaruh ngan mama n kakak kot...huuuu

Muka Zareef yg kat bawah ni kelakar gile kan..mcm lain pulak rupe die bile dh bertepek ngan foundation nih..


Sukalah tu dapat pedajal barang mama..abeh leper foundation mama tau dik


Seriusly, kengkadang sian n risau gak tgk Zareef ni..senang terpengaruh dgn si kakak..klu bagi lipstik kat die pon, die tau nk halakan lipstik tu kat bibir..kadang klu nmpak kakak pegang tudung, die pon berebut nk tudung tu sama..gelang kakak pon die rebut gak..serkup kepala mama pon kdg2 die main..nmpak barbie or iklan princess kat tv die eksited macam si kakak..alahaiiiii..kurang pengaruh lelaki kat umah nih kot..cepat2 lah kite dapat duduk ngan papa..biar adik ada geng jantan kat umah kan..huhuhu..

 

12 comments:

RosDiana said...

seronoknya tengok gelagat anak2 mcm nie (^_^)

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

alamakkkk abis la foundation stick mama tu kekkeke ..sib baik dia x sapu satu muka hehhe zareef2 ade je keje dia nk explore ..

maya amir said...

ololo...makin ensem zareef bile pakai foundation...hehehhehe...aahlah lily, mungkin pengaruh org laki tadek kat umah tu, takpelah lily pantau laa die, insya Allah tadek ape2 selagi lily pantau..heheh..

p/s : eh akak lupe nak jemput jadik follower kat http://e-mayaonlineshop.blogspot.com ..lily tolong war2kan pada kawan2 ye..tq jasamu ku kenang:)

Sidratul Muntaha said...

jgn risau lily
kdg2 sbb tgk kita punn dia niru
mcm kes aku
aqil selalula tiru
dah beso2 ni senang nak explain
ckp le.
tak boleh sbb aqil lelaki
tak boleh sbb nnti dosa..
Allah marah
teacher tak suke..
nmpk buruk ke..
so
dia boleh accept la
cumanyanya kdg2 bila dia tingin jugak
dia yg siapkan adik dia..
pilihkn gaun
tolong amikkan bedak and lip balm
even tak bgi dia pakai or guna
\encourage dia tolong siapakn sama2.

ieda said...

adohaiii
ekekek penuh dah muke
sampai dah temakan kee tu
adehhh
anak oh anak ! ;))

Sherwieyna Muzzawer said...

HAHAHAHA..BOBOIBOY YANG NAKAL..

mama_umar_maryam said...

few weeks lepas,baru istighfar pjggggg maryam main moisturizer..so far umar mmg pandang enteng mekap2 zt, bdk2 mmg suke explore lily :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

kekekke..boboiboy kecik lgi tatau apa tu faudation apa itu liptiks..yg dia tahu tonyoh je..bdk kecik suka ikut gelagat org besar..hati2 la sblm ckp atau buat sesuatu benda =)

Deq's Qienz said...

lorrrr abes make up mama..hukhuk sabo jelahhh

Dilla Ady said...

hahahhaha..tapi tetap chumels aksi zareef..ha ah kan lily, anak2 ni ikut contoh mak ayah die..

tpi mcm kes zareef ni sbb ayah tak duk skali, tu die ikut mak n kakak die..susah jugak ni..kang kalu dibiarkan mau jadi ya auw auw..eeee...selisih, mintak dijauhkan!

NzA said...

hehehe...trpengaruh dgn kakak la tu...

muslimkidsshop said...

Hello! Educate your kids with our islamic learning tools... it's fun!

Http://muslimkidsshop.blogspot.com

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016