The Kiddos

Gambar campur2 je kat bawah ni..saki baki gmbar aktiviti anak2 time raya kat kampung arituh..hehehee..citer raya dah takde sangat dah pon sebab start raya ke 5 kitorng dh tak beraya..dok umah je diam2..huhuhu..entah..mood beraya sakan kureng plak tahun ni..tk macam tahun lepas..baca entry raya 2011, macam banyak umah jek ktorng pegi berkunjung...huhu..kali ni banyak rehat2 teman mak kat umah..hmmm..oklah jugak kan..bukan selalu dpt balik kmpung lepak umah lama2..=p


Gambar malam pertama smpai kampung..dua hari sebelum raya kiranya..budak2 melaram dgn baju tido raya masing2..hehehehe

Aktiviti paling Zara tunggu2..main bunga api!! tk beli byk pon tahun ni tp cukuplah utk budak2 main..adik tak join sbb dh tido..tp esoknye pon mama tk bagi adik join sbb die tgh batuk sket2 time tuh..tk maulah die berasap ngan bunga api tu kan..huhu


Sehari sbelum raya, gigih mengangkut si kecik ni pi klinik..baru sedr ubat die tertinggal kat klang..huhu..selain selsema n batuk, tgk mata kanan di tu mcm ada bengkak sket...suspect kena gigit ngan serangga kat umah nenek..huhu..apepon, mujur time raya bengkak dh surut..then tengah raya selsema batuk sume pon dh hilang..alhamdulillah..

Gbar raya ketigaa..adik menghadap maruku..gigi geraham takde lagi tp sbuk mengunyah ngan gigi depan..ehehehehe

Ni time raya ketiga gak.//pas beraya kat kmpung lama kitorng tuh, smpat singgah hospital Batu Pahat melawat kazen yg tak sihat..harap kazen tu dsh oklsh by now..last dgr berita die lemah lagi sbb paras gula dalam darah terlalu tinggi

Tak ingat dah malam raya keberapa nih..ni pon salah satu baju tido raya gak ni..kekekeke


Raya keempat..siap nk ikut mama nak jalan2 kuitip duit raya..=p

My pwincess..=p

Petang raya keempat..kuar ngan adik ipar pulak..ingat nk gi beraya umah sorang makcik ni tp umah kosong..so terus jekla ke bandar..

Aksi2 kakak n adik dalam keta..hehehe


Rembat topi pak usu die..kekekeke

Kakak buli adik????

Berjalan ke Square one mall kat batu pahat..layan budak2 main jap

Tahun lepas duit raya budak2 sume mama masukkan dlm bank..kali ni mama ngelat sket..ada sebahagian buat beli toys utk anak2..hehehe..yg ni salah satu toys utk adik..=p

Raya ketujuh dah ni..sebelum gerak balik ke klang..smpat lagi bermain2 ngan kazen2 die..tinggal anak abg mama je yg ada..kakak mama n family dh gerak balik umah mentua kat Kota Tinggi

My lovely kiddos..dah nak balik klang baru smpat pakai baju sedondon ni..tk smpat wat pi beraya pon..ehehehehe

Muka kakak dh berlengas sbb penat main..=p

Adik comel!!..mulut penuh tgh mamam ape ntah tuh..hahaha

Jom kite balik Klang..huhuhu..sedih weh nak balik tinggalkan kampung..T__T


p/s: Minggu ni mak mama n makcik plak nk datang ke KL..nak beraya umah anak2 katanye..=)

5 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

wahhh banyak baju raya diaorg hehhehe ...dok diam pulak zareef bila naik kete eyh ..kalau kyreen huru hara dalam kete ..

Salina@IbuAqil said...

Suka btoi ina nengok kakak ngn adik pakai baju sedondon tuh.. ;D

Sherwieyna Muzzawer said...

Alah comelnya tengok baju anak awak tu macam kembar pula..hehe

Syima ~Mama Kyra~ said...

syg betul kakak ka t adik eh =)
pandai mama pilih bju sedondon tuk kakak n adik ;)

Dilla Ady said...

eh chomelsnye baju kemeja sepasang camni!

ceria muke si adik..senyummmmm jek!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016