Hutang banyak cerita - Short trip Genting Cherating| Family plan| BZ like bee

Huwaaaaaa..dah seminggu tak update blog..banyak gmbar nk share..citer nk stori..tp tak berkesempatan..sebab utama?? mama tgh kalut + susah hati + bizi menyiapkan keja + presentation preparation utk Khamis nih..benda yg nak dipresentkan tu ala2 study yang kurang berjaya..so nk wat slide pon tk bersemangat..tkde idea nk masukkan point apa..seriusly, effect pada kehdiupan harian..selagi presentation tak selesai, selagi tu tak senang duduk nk buat keja lain..thats whylah blog pon terabai..huhu..

Nway, di kesempatan yg seciput ni bolehlan nk bercerita ringkas2..last weken time cuti 1 malaysia tu kami anak beranak ikut papa balik Kuantan..saja nk release tension konon2nya smbil nk survey mensurvey 'something'. On the way ke Kuantan hari Sabtu, papa ajak singgah genting pulak..saja2 katanye sbb lama tk naik sana..cume kali ni first time papa drive smpai atas.. sebelum ni stop naik cable car jek..nway, smpai sane dh petang..so mmg tk beli tiket masuk ke apa..just late lunch kat Marrybrown, jalan2 area indoor themepark tu, bwk kakak Zara masuk Snoworld, then ajak dua beradik naik monorail pusing genting..turun bawah balik pas Maghrib..hehehe..sempoi jek..tunggu dua beradik besar sketlah baru kite main puas2 kat genting tu k..=p


Satu2nye gmbar kenangan dlm Snoworld..Inipon photographer die amik sbb mmg tk dibenarkan bwk masuk kamera or nset..Ada sekeping jek sbb mahal gilerrr ok..sekeping ni die caj rm40!! huhuhu..Gmbar cantek sbnrnya tp yg bwh ni tk clear sbb mama snap semula dgn nset..hehehe..btw, mama n Zara jek masuk tpt salji ni..papa dh pernah masuk last time so die volunteer jaga Zareef kat luar jek..



Hari Ahad tu pulak, kami keluar agak awalla jugak..dpd TUDM Kuantan (malam tu tido bilik papa jek), pusing2 area Bandar Indera Mahkota n Gebeng sekejap..then terus jalan cari resort nk bermalam seterusnye..akak Zara dah bising2 nak mandi kolam kat hotel..kekekeke..nway, plan asal nk bermalam kat area Beserah jek..tapi ntah cmner, dpd Gebeng tu rasa dah dekat ngan Cherating pulak..so papa bagi izin bershort weken kat Cherating..cume sbb tak tempah awal2, dah jadik satu keja plak singgah sebuah2 resort tanye bilik kosong..susah gak nk cari on the spot kan..either bilik dah habis, or kalau ada pon harga mahal nak MAM....huhuhu..nway, pencarian berakhir di Suria Cherating Beach Resort..Papa dh tak larat nak pusing balik so tunggu jap dorang siapkan bilik n akhirnye check-in dlm kol 3.45pm..Aktiviti kat Cherating?? biasa2 jek..layan air laut + anak2 mandi kolam jela..hehehehe


Mama n Zara di tepian pantai Cherating..main celup2 kaki jek sbb ombak leh tahan kuat..=p



Lain2 gmbar kat Genting n Cherating nanti mama share kat entry lainlah yek..tunggu slide siap buat..ahhaahhaa..

Last but not least, ttg our family planning..hmmmm..tk tau lagi nk share ke tak sbnrnya..sbb masih di peringkat sangat awal..opssss..!! jangan anggap family planning tentang anak ye..belum lagi nk jadikan Zareef abang..hhehee...klaa..kite story sket2 la eh..act mama n papa tgh plan nk dok sekali nih..belum ada keputusan muktamad..surat resign pon mama tk antar lagi..tp papa dah mula ajak survey2 umah kat Kuantan, + tanye2 pada org atas if ada kuarters available. entahla..kadang2 rasa berat hati gak nk ke sana sebab sayangkan umah yg kami dah beli ni..tp lately mama asyik tension pasal keja jek + pk pasal masa depan anak2..pk pasal mama yg dah umur 30 tahun ni..smpai bile nk dok jauh ngan husbnd kan..bukan  kata husbnd, mak ayah pon jauh kat johor nun..huhuhu..tu yg terbuka hati nak berhijrah..cume satu concernnya, mama takut susah nk dapat keja baru..nk pindah ke sana tak bermakna kena goyang kaki yek..still kena cari keja baru sbb mama ni banyak tanggungan..sian papa kalau harap nk tanggung hutang mama ie utang keta, kad kdt, ptptn, insurans dan sebagainye tuh...hahahaha..so korang2 yg disayangi sume, doakan perangcangan kami  ni berjalan lancar yek..stakat ni dalam 80% confirm nk pindah..tp klu smpai awal tahun dpn tgk mama belum update2 pasal Kuantan lagi, maksudnye mmg tak jadi pindahlah tuh.=p

Klaaa..pjg na dah membebel..esok lusa mama sambung citer k..bye!!




4 comments:

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

papa sporting ! best tu jalan2 kat genting ..mmg masuk snow world xleh bawa camera ..dulu caj 30.00 je skang naik 10 hengget ...

Nad @ MamaZN said...

semoga perancangnan berjalan lancar...harap2nya berjaya la ye.. :)
kalu jadik, jd org kuantan la pasni :)

Sidratul Muntaha said...

untungnya klu dah boleh jdi fulltme housewife.
huhuuh...
kami ni bilalah lagi...
silap gaya sampai tualah bekerja

Dilla Ady said...

patut la sunyi sepi..huhuhu

pada dilla, lebih baik ikut gi pahang tau lily...susah sebenarnye duk berjauhan, nak2 anak makin membesar..

takpe, lily kena yakin ade rezki nnti..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016