Pencinta kucing..

Weken lepas..sekali lagi mama spent masa bertiga saja dgn anak2..papa masih ada kat Labuan insyaAllah arini baru balik ke semenanjung..tp weken tu, mak mama dgn sorang pakcik n makcik dtg ke KL..nak beraya umah anak2 kata diorang..so Sabtu tu mama pon gi KL sbb diorang sume kumpul kat sana..selain dr umah kakak mama, smpatlah gi beraya umah dua orang sepupu yg lain..

Kat umah salah sorang sedara tuh, ada pulaklah sangkar kucing besar..anak2 mama plak dua2 ni mmg 'gila'kan kucing ok..mmg tak dok diamlah diorang kat dalam umah..asyik berulang ke sangkar kucing jek..hhehehe..takpela anak2..nk membela kucing kat umah mama malas..so main ngan kucing org jela ya..=p


Sebelum kuar umah ari Sabtu..kakak beria nk posing tp adik sibuk main senduk..hahaha

Adik dlm keta..gmbar goyang plak

Ni lah die time kt umah sedara kat Taman Melawati..Kakak Zara awal2 dah menempek kt sangkar kucing..hehehe

Yang si kecik ni pon sama..punye eksited nmpak miau ye dik

Anak2 kesayangan yg ralit tgk si miau..Zara slalu tanye kenapa tak boleh bela kucing kat umah..=p


Adik siap nk pnjat sangkar..nk capai kucing yg paling atas..kekekeke


p/s: Berblogging dr umah harini..smalam taska call kata Zareef kena demam campak..pelik gk sbb umur 10 bulan die dh kena cmpak ni + bulan April arituh dh dpt imunisasi MMR..jumpe dokter, die kata mungkin bukan cmpak..eiter allergic or viral infection..still die advice jgn antar ke taska dulu..keep monitoring kat umah sbb tkt leh berjangkit..huhuhu
 

7 comments:

Nana said...

kt umah kl kita mmg xbela kucing
tp umah kluang MIL ada bela kucing
mmg satu family amrul suke kucing
tp kita xsuke hehee
mia plak suke so mgm kalah la..dalam xnak kasi bela last2 dah ada 4 ekor

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

umah kita xleh bela kucing mmg dah syarat kat apatment ni xleh bela kucing atau anjing ..nk jumpa kucing bila balik umah FIL .. kyra kyreen mula2 takut lama2 ok dah abis di tarik2 ekor kucing tu paling ganas kyreen la ..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnye kucing2 tu..gebu jer...budak2 mmg pecinta kucingkan..mcm Qis juga...pantang nampak kucing mulalah nk belai2..

Moga zareef cepat sembuh ye..~

maya amir said...

samalah lily ngan budak berdua kat umah ni.. nak bela kucing kat umah mmg tak bolehlah..heheh..jadi, main dgn kucing org jeklah heheheh...

mmg boleh kene chic.pox 2x ye lily..akak tak penah kena tau..abislah akak..nak gi inject, tak pegi2..huhu

zailamohamad said...

get well soon Zareef..

rumah zaila dah tak bela kucing dah gara2 anak2 selalu jatuh sakit haritu..tambah2 haziq kan ada athma so memang tak bolehlah dengan bulu kucing segala:(

Dilla Ady said...

dilla ngan acha pun suke kucen..tpi kami tak bela, sbb dilla malas nk jaga bab2 poo poo die tu nanti..leceh la..

layan main kucing bile balik umah mak jek...

Deq's Qienz said...

suke kucen ek..qaira pon suka jugak tp sy tak galakkan coz, masa dia setahun lebih hampir lelah..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016