Bila nenek jadi peneman.

Bulan October lepas papa gi kursus kat Ipoh untuk 3++ minggu..so nenek pon sajelah datang teman kami anak beranak kat Kuantan..nenek naik bas ke sini..ikutkan hati mmg kesian tapi dia insist jugak nak naik bas so mama pon ikutkan jerla..sepanjang nenek kat rumah, zayed tak gi rumah.pengasuhla..mmg duduk ngan nenek je..kakak zara ngaji abehla dekat 2 juzuk ngan nenek.n abg zareef plak, nenek yg sibuk ajar dia membaca guna buku pantas membaca yg mama baru beli utk dia..alhamdulillah, dh leh membaca dah skang..lmbat sket daripada kakak tp takpelah, yg penting ada kemajuan kan..hihi..selain tu, bila nenek ada mcm biasa memangh berasapla dapur kan..hahaha..pastu kain baju hari2 dok berbasuh n berlipat..kalau harapkan mama, mmg seminggu sekalilah baru bukit baju tu rata kan...agagagga


Nenek sampai dah malam dah..so sebelum balik rumah kite ngeteh kat mamak dulu..

Ni jalan2 on weken


belikan nenek phone baru..smartphone murah2 jek sbb konon nak ajar nenek msg guna wasap..skang ni nenek cuma pandai guna phone utk call n msg biasa je..hihi

semput gak dok bwk budak2 ni berjalan without papa dia..so dudukla rehat2 dulu 

New play area kat Kuantan Parade..ntah berapa rm habis kat cni..huhu




lepas dah jalan n solat kat Kuantan Parade, nenek ajak nak belanja makan seafood kat Tanjung Lumpur..mama turutkan je..rezeki jangan ditolak..=)

Bonda kesayangan hamba..doakan mak mama sihat2 selalu ye..dah 70 tahun umur dia

ngan cucu boboiboyzz @ Santai Rrestaurant Tjg Lumpur

Jemput makan..dok kedai seafood pon tapi anak2 cuma layan telur dadar and ayam goreng kunyit je..kikiki

yang ni hari lain..teringinnn nak makan bubur lambuk mak sekali tu balik mak dah masakkan..sedappp 3x walaupon x cukup bahan kat rumah tu..kekeke..

ni pulak few days before nenek balik..papa pon dh abeh kursus masa ni..turn kami plak belanja nenek makan kan..gi kedai seafood ala chinese style kat sg isap..

balik kursus papa dah transfer jadik kurussssss..

Kami..^_^

Tq nenek teman kami kat Kuantan ..

Zareef n papa


Errr..ada few lagi aktiviti yg kami bawak nenek sepanjang nenek ada kat Kuantan ni..nanti mama share kat entry lain kkk..

5 comments:

mama tisya said...

meriah la mkn2..nenek blanja..lps tu korang plak blanje

I am LZ said...

Alhamdulillah mak Lily masih sihat walaupun dah berumur 70 tahun..
Semoga makcik dikurniakan kesihatan yang baik, amin..
Tetiba rindu lak LZ dengan mak..

mamapp said...

Nenek risaukan anaknya Tu. Mmg pengantinnya nenek ni

mamapp said...

Eh.. apsal pengantin Pula yg keluar? Haha. Prihatin

LYAfrina said...

Happy anak2 nenek dtg...
Alhamdulillah... Nmpk mak lily sihat lg walau dh umur 70thn. Kira sebaya dgn mama lya la mak lily

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016