4th pregnancy update

Salam semua..harini nak update sket pasal 4th pregnancy mama ni..dah masuk anak ke-4 dah lemau dah nak update pasal mengandung ha..kikiki..apepon, sekarang ni mama dah pon masuk 24 weeks..6 bulan lah kiranya..sekejap je kan..tak dapat bayang lagi life ngan anak 4 nnti mcm mane..havoc la rasanya..agagagaga..so far, baby membesar ikut kadar yg seharusnya..mama pon masih meneruskan amik ubat darah tinggi tu..aritu ada gak kantoi kencing kotor..kenalah makan antibiotik seminggu..lepas abeh antibiotik ada lg antar sample urine, harap2 result oklah..tak sukaaa makan antibiotik tu tak sedap..wuwuwu

So kat bawah ni ada 2 gbr scan baby yg dah buat lama sebelum ni..masa 16weeks ngan 20 weeks..both pon buat kat swasta..kat klinik kesihatan pernah sekali je scan lepas tu takde dah appointment utk scan..so kite monitor sndiri jekla sbb darah tinggi ni antara effect dia tumbesaran baby kan..harap2 all normal smpai 38 weeks (biasa darah tinggi induce 2 minggu awal dr tarikh due sebenar)..sbb if result darah memuncak, ada harapan kena paksa bersalin premature..mohon doakan tak kena mcm tulah kan..aminn..


2D scan @ 16weeks..ni gbr area kepala, and leh nampak kedua tangan ada kat tepi muka..=)

masa scan ni gi berdua je ngan papa..dating gitu..agagaga..anak2 sekolah..serik naik moto sbb bergoncang ha perut papa bwk laju..ciss..

pas gi klinik, sempat lunch date jap kat Kenny Rogers ECM..nyum3x..



yang ni plak, latest scan mase 20 weeks..actually buat detail scan masa ni..alhamdulillah, pembesaran baby sume nampak normal..cuma nk amik gbr 4D susah sket sbb baby kecik lg..last2 dokter guna 5D..baru katenya mesin scan kat klinik tu..so inilah hasilnya...nmpak jelassss dah bby kecik mama..^_^


So, hasil detail scan aritu, doktor dah confirmkan baby ke-4 ni ialah baby BOY!!..hihi..siannnn kakak zara frust dia tak dapat adik gurl..takpelah kakak ye..rezeki Allah nak bagi..kenalah terima ngan pemuh redha n kasih sayang..harap baby keluar nanti kakak tolong mama jaga betul2x ya..walaupon bukan bby gurl yg kakak idam2 tu..hihihi..so sebab bby boy, kita bagi papa lagi skali yg tolong pilih nama baby nnti..pilih nama elok2 tau pa..=p

4 comments:

mama tisya said...

zara tkde geng adik gegeurl..kejap je ..tklama dh nk bersalin..smoga dipermudahkan

LYAfrina said...

Alhamdulillah lily..skejap je.. Dh 6bln..in shaa Allah mudahan selamat smpai bersalin nnti.. Hrp smuanya terkawal...

Xpelah kak zara..jd bnga sekuntum dlm family..

mamapp said...

Semoga dipermudahkan semuanya lily. Comel baby

Cik Puan Ena said...

Seronok kan preggy.. rindu sgt nk preggy..tp tula doktor ckp tggu 5thn dlu... tp xpela.. tggu anak besar ckit..hehe..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016