Throwback family holiday @ Pangkor


Salam Hari Merdeka suma..weken ni plan nak abehkan citer cuti2 Pangkor..gi bercuti ke sana awal Jun lepas..hahaha..mmg super backdated lah entry ni kan..nway, syukur sangat akhirnya berjaya gak kitorng gi bercuti ramai2 satu keluarga..first time tau dpt cuti sama2 dengan mak n adik beradik ni..itupon masih tak cukup sorang sbb abang ipar mama yg keja navy tu dijadualkan berlayar pulak on tarikh kami nak gi bercuti..sian gak kat kakak mama n anak2 buah..tp tuhla..plan diteruskan sebab bukan senang nak cari tarikh lain + resort pon dah booking..

So bertolak aritu hari Selasa siang..sebab tak pernah gi Lumut drive sendiri, maka tersilap pilih jalan jauh..agagaga..gi sane lalu Cameron Highland..sempat singgah minum petang sekejap..then smbung perjalanan ke Lumut so smpai mmg dh malam lah dlm kol 10pm..malam tu tido umah kakak mama beramai2..


Zara Zareef..perjalanan bermula

The tiga beradiks

Selfie mama n baby..masa ni berhenti jap kat hentian Temerloh



Aksi zayed dlm keta



Hari Rabu esoknya, tgh hari kami pon bertolak ke Jeti Lumut..pergi hantar barang tiga kereta..pastu sebab nak jimat duit parking, due kereta hantar balik umah kakak mama..kekekeke..so satu kereta jekla parking kat Jeti...bayaran utk parking rm10/day so tiga hari total rm30 ..Kat sane beli tiket on the spot..walaupon time tu cuti sekolah, tapi maybe sebab weekdays so jeti tak sesak pon. Harga tiket bot utk dewasa rm10 pergi balik n utk kanak2 rm5 pergi balik..tempoh perjalanan dlm 15-20 minit kot..tak ingat,,hahaha.apepon, kalau utk first timer gi sana, kena ingat ye JANGAN TURUN kat first jeti..sebab tu jeti sungai pinang..kena tunggu jeti kedua baru betul2 smpai ke Pulau Pangkor..tapi if said tersilap turun, boleh jek tunggu next bot then leh tumpang smpai ke jeti yg betul..^_^


Nenek with cucu2..masa ni tgh tunggu kakak, abang n papa balik semula pas hantar kereta ke umah kakak

  
Geng kawan2 baik



Nenek, mama, kakak ipar with anak2 n anak sedara



@Lumut Waterfront

Happy baby

Dalam bot..rombongan nenek Azmah ke Pulau Pangkor

Papa mama n the boys

Zara Zareef suka naik bot


galak budak kecik sorang ni dlm bot ye

Welcome to Pulau Pangkor..=)


Review resort yg kitorng stay tu kat entry lepas ni..=)


3 comments:

lia ummiirfan said...

hihihi..sangat backdated tapi besttt baca stories u..

Tips WAHM untuk cantik dan sihat

Nad MamaZN said...

ok, nak tggu review hotel plak
kami ni ckp je org perak.. tp g pangkor tu ada la dlm 2-3x je sepanjang hidup hehe

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Wahh memang bukan seang nak bercuti beramai-ramai kan kak..nasib baik menjadi..kiddos pun happy!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016