Last part Pulau Pangkor..

Ok..jom habiskan tepek gmbar pangkor..aktiviti last day, call van pink untuk ronda pulau + hantar terus ke jeti..utk round pulau tu, dia caj rm80 satu van..actually sebelum ni dah dua kali mama gi Pangkor tapi kali ketiga ni first time overnite kat sana..bagi mama..pangkor best kalau utk bercuti overnite n layan mandi laut sume..if setakat nk gi ronda pulau, macam tak berapa best sebab tak ada byk benda sgt nak visit kat cni..tapi kalau dgn niat saja nak melawat ke tempat orang, ok jek datang sini balik hari pon..=)

Nway, sebelum check out, sekali lagi anak2 n anak buah layan mandi kolam smpai lebam..kalau tak kena jerit ngan papa kol 11 am soh naik tukar baju, agaknye smpai ke sudah berendam kot..wuwuwu..tp mmg sepuas hati diorng guna pool tu..tak sia2 stay kat purnama beach resort tu sbb pool die best..hehehe


Sebelum checkout, mohla amik gmbar family dulu..^_^

10 orang cucu sume pakai baju nenek sponsor..baju Pangkor..hihi..



si comel mardhiah..masa ni bongsu lagi now dah jadik kakak dah pon..kikiki

zara berlatarbelakangkan standard chalet @ purnama beach resort

mama n baby plak berselfie..=)

nilah die van pink aka teksi di pangkor..besar van ni utk kirong muat je sumbat sume dlm satu van

First pit stop die bwk ke kilang hasil makanan laut ni..tapi ktiorng sume taknak turun..ahhaha..malas nk kuar beli brg lagipon kakak mama kate kat lumut pon byk kedai2 jual ikan bilis, sotong ikan kering bagai

Ni plak kat tokong apa ntah nama die tak ingat..sbb driver dh hantar ke sini, so layan jugakla ronda sekejap..mama n kakak ipar jek layan budak2 berjalan..mak, kakak n abang mama malas nak layan ronda tokong..kekeke







Last but not least, di bawa ke tapak kota belanda..panasss sgt masa ni..tgk2 n amik gmbar sekejap pastu terus mintak hantar ke jeti







tiga beradik yg comot..=p

zayed baru nak belajar2 berjalan laju mase nih..^_^




Finally, kat jeti dah..sementara tunggu feri, sempat gi makan dulu kat Pangkor Kopitiam ni..best kopitiam n sebab betul2 dekat jeti n meghadap laut..makan ok sedap n harga pon tak mahal mane..









Ok...smpai sudah ke daratan..tgh tungga abang, kakak n papa gi amik kereta.. muka masing2 dah letih gile..hehe

dak kecik ni mmg berjalan sokmo tak reti penat..dari kat pangkor, smpai ke dalam feri, smpai ke lumut..kikiki


Apepon, alhamdulillah selamat sudah episod percutian bersama famili..harap dapat peluang lagi cuti ramai2 macam ni utk masa2 akan datang..insyaAllah..=)


5 comments:

Rizziela said...

Challet tu mcm best ajer...ada contact no x

yanie yusuf said...

best kan. tapi tak leh stay lama sebab kurang ada aktiviti..


Salam Blogwalking: www.yanieyusuf.com

Eintan Nurfuzie said...

hihi.. mai pangkoq ye.. cik en org mnjung

Syima ~Mama Kyra~ said...

syok la nenek dpt cuti2 bsama anak2 menantu dan cucu2..kenangan terindah!!!
ok nx time kami bole try overnite kat resort ni la..tq sharing info..InsyaAllah...

Ayu Ayunie said...

wah sukanya baca citer jenjalan pulau ni....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016