3H2M @ Purnama Beach Resort, Pulau Pangkor


Setibanya kat Jeti Pangkor, terus cari teksi pink utk menuju ke resort yg dah dibooking..mmg hari pertama tu tak plan nak jalan round pulau lagi..so amik teksi semata2 nak gi teluk nipah..caj rm20 utk satu teksi..berjaya sumbat 16 orang ahli rombongan dlm sebijik van pink tu..kikiki..besar jugak van tu smpai leh muat sumbat orang n beg2 sume..

So, untuk penginapan dua malam tu mama booking standard chalet di Purnama Beach Resort..susah jugak  nak cari resort yg memuaskan hati sume orang..sebabnya byk permintaan..hehee..ada yang nak duduk betul2 trpi pantai (mamalah tu)..ada yg siap2 sebut nak dok chalet tknak hotel..ada yg nak murah2 punya bilik..n feedback dari anak2 sedara n anak sendiri dah tentu nak yg ada swimming pool..so stlh berkira2, mama pilih yg ada dua ciri utama tu which are yg ada pool + harga murah..dptlah Purnama Beach resort ni..harga untuk musim cuti sekolah rm150per nite including simple breakfast..mama amik 4 bilik..booking dua bulan awal jugak aritu sbb tkt last minit resort penuh..=p


Inilah dia penginapan kami


 Nak ke resort ni kena masuk sikit lorong ni ye dari jalan besar teluk nipah..tak jauh mane pon..banyak kali jek kami ulang alik jalan kaki dari tepi pntai ke resort tu..=p (pntai die mmg sebelah btol2 ngn jalan besar)

Anak2 mmg teruja sangat tgk swimming pool ni..hihihi..yg berdepan ngan pool tu standard chalet tpt kami menginap..sbb booking awal dptlah suma bilik tingkat bwh..tak payah susah2 pnjat tangga,,


Chalet kami..^_^


Dalam bilik..simple jek ada 2 katil single..mcm bilik kitonrg, siap tmbah lagi tilam sebijik..caj rm20 dpt satu set ngan toto n bantal tambahan

Almari comel, meja solek n tv..dlm bilik ni ada cerek tapi peti ais takde ye..hihi

Bathroom with hot shower

Pemandangan dari depan bilik..best bilik depan pool tapi kena hati2 lah ye tkleh bukak pintu luas2 kan org nmpak isi perut bilik plak..=p 

Budak2 yg dah tak sabar nak berkubang

Best wooo lepak2 santai kat sini..selamba buat mcm rumah sendiri..siap bancuh air panas pastu bwk segala bekal makanan dok tepi pool ni..mujur jek tk kena sound ngan pekerja hotel..kekeke..nway, pas makan kami kemas balik ye..tak sepah2..=p

Happy kiddos


 Si kecik ni pon leh tahan galak..sibuk nak berjalan dlm air



Santai holiday..besttt..=)





The other side of the pool..cantek kan


So aktiviti hari pertama mmg layan anak2 mandi pool semata2..sebelah ptg sblm mahgrib tu smpat jugak gi tepi pntai jap nak tgk sunset..then malam kuar lagi utk dinner plak..duduk kat teluk nipah ni tak payah risau nk sewa keta ke motor sume..mmg leh hidup sbb sume benda ada lengkap..kedai makan, kedai sevenier, mini market sume ada kat sini tau..all in walking distance..harga makan minum kat sini pon tak mahal..lebih kurang jek dgn harga kat daratan..takdelah mcm kami holiday kat pulau kapas dulu..sumeee harga double..hukhuk..


Beautiful sunset

budak2 layan sunset smbil makan eskrem

My small family..=)

papa

cantekkkkk

Us..=) 

Ni waktu dinner..sementara tgu order smpai kite layan dulu eskrem pasu

 Kuar ngan adik beradik n budak2 jek..nenek tk ikut n kami tapaukan jek..sian nk ajak nenek kuar jalan malam2..ehhehe


Aksi zayed dlm bilik sebelum tido time

ni plak gmbar pagi 2nd day..simple bekpes kat resort..ada nasi lemak, mihun goreng, bubur, roti bakar, oren jus, kopi n tea..bolehlah kenyang jugak perut..hehe


Okla..pasni nak update aktiviti hari kedua..island hopping!!..=)



5 comments:

Nad MamaZN said...

menarik gak chalet nya tu

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Wahh bestnya holiday..Akak..ampun!lama gila tak singgah sini..rindu dengan akak n anak-anak..dahlah p bercuti..bestnyaa..chalet ni pun cam terbaik sbb ada pool lagi..seronok!

mama tisya said...

menarik gk tmpt nye ngan kolam tu..pernh pegi pangkot ms kecik dlu tp tk ingt dh nama tmpt

QasehnyaRania said...

bestnya.. sunset tu mnarik sangat bila layan sambil makan eskerim, kan !

Zaila Mohamad said...

bestnya cuti-cuti pulau! Zaila ni seriau sket nak naik bot dengan rakyat ramai takut tak terkawal nanti tapi kalau pergi ramai2 macam ni best juga kan :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016