10 cerita dalam satu


Salam semua..haihhh..makin lama makin sejuk blog nih..hukhuk..

Cerita 1, sehari demi sehari rasa makin takde masa ngadap blog..slalu hari biasa dh penat keja, penat uruskan anak2, layan zara buat homework..sudahnya tido awal..kat opis mmg jaranggg ada can dpt melagha ok..keja sntisa penuh..>_<

Cerita 2, weekend plak selalu kuar jalan2 cari makan..takpon layan anak2 main kat indoor playground dlm mall..balik buat keja2 umh , masak sikit2, layan baby, ajar anak ngaji, tgv tv..sudahnya tido awal jugak lagi..klu weekend tk dpt wat scheduled entry, mmg sepilah seminggu blog ni..haha

Cerita 3, esok start cuti raya cina..yeayyy!! zara punye sekolah harini dah start cuti dah..smpai isnin..tp mama n papa smbung cuti sehari jek isnin..plan cuti ni balik kampung jekk..kumpul2 ngan adik beradik n mak..^_^

Cerita 4, skang tgh addict shopping shawl online..dlm 2 bulan ni, adelah dlm 8 shawl dh beli..byk ke biasa?? haha..saje nk try shawl2 plak..biasa kan mama pakai bawal..tp main fokus beli instant n semi instant sbb nk senang pakai..hihi


salah satu instant shawl fevret mama..instant ala neelofa..mmg senanggg sgt pakai kot..hihi..sblm ni try semi instant shawl soft awning..sakng ni dh start pakai yg takde awning..ok jek kan mama pakai..=p


Cerita 5, dalam pada tak reti tuh..cuba2 jugak shawl biasa belit2 sndiri..hahaha..serius tak reti tapi ada lah jugak pakai time occasion ngan company..sekali sekala ok kot tp nk pakai harian mmg surenderrrrr..bawal lagi best!! kekeke


Cotton shawl ni..dwi corak jugak cam bawal yg selalu mama pakai..=p


Cerita 6, tentang kakak zara..alhamdulillah nmpak sekolah die ok..katenya suka sekolah sbb ramai kawan..tapi part homework mmg monitor selalu sebab dia selalu lalai nk ingat subjek ape ada homework..tp mmg kesianlah..kadang kol 11pm baru tido sbb siaokan homework..selalu balik umah smpai dkt kol 7pm kan..rehat2, mandi2 makan..kol 9, 9 lebihlah br start wat keja sekolah..wuwu

Cerita 7, tentang Zareef..lagi few days nak bday die yg ke-4!! cpt sgt kan masa berlalu..tapi kan..tapi kan..zareef still lom free diapers lagi.hahahaha..mamanye ajar tak konsisten mcm mane anak nk cpt pndai..hukhuk..pastu skang tgh usaha cari idea2 nak bagi die minat belajar..tk kiralah bljr abc ke, 123 ke, alif ba ta ke budak ni adeeee jek alasan tk mau belajar..tk smpai 5 minit fokus dh hilang acaner..hukhuk..klu kawan2 ada tips2 nk ajar budak2 'bijak n aktif' mcm zareef ni silalah share ngan mama k

Cerita 8, baby zayed plak esok dah masuk 9 bulan dah..masih berdiri n jalan2 berpapah..lom berani bgn diri sndiri or start berjalan sndiri..masih makan bubur lagi n biskut as finger food..makin hari makin geram ngn ini budak.hihi..mama suka cair tgk die senyum..tapi kan, dlm kecomelan tu, ada jugak kegeraman sbb die ni manjaaaaa sgt..pntang nmpak mama papa beralih tpt mulalah merengek nk ikut..haha


Gmbar terbaru mama n anak2..kiri kanan depan penuh muatan kan..hahahaklu ada no 4 tmbah muatan kt belakang plak gamaknya..kikiki

ni gmbar bby zayed plak..manelah mama tak cair kan ngn senyum die ni..hihi


Cerita 9, sbnrnya kali ni mama curi2 update gak blog dari opis..bos takde sbb dah mula cuti awal raya cina..sbb rinduuuu sgt rasenye nk mencoret maka amiklah masa sikit..hihihi

Cerita 10, errr...errr..tkde idea dah..hahaha..tgu naik cuti nntilah mama smbung cerita klu ada masa k..byeeee..!! ^_^


4 comments:

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Wahh penuh cerita dalam satu entry..aida pon nak tiru akak camnilah..at least ter update jugak kan..heheee..Bab takde masa nak tgk blog tu, kita sama..sepsikit..mana ada masa kan sekarang..kerja rumah berlambak..kerja kat opis pon sama..haihlaa..fenattsss..Baby Zayed memang comell..sweet sangat tgk dia senyum..

Nad MamaZN said...

comel zayed senyum tu :)
mcm2 cerita ye dlm 1 entry, senang sket hehe..
ok je lily pakai shawl tu..

aLyNnZ said...

Betul sama lar mcm alin ni br anak 2 je pun..blog alin pun dah sejuk nak update blog kt opis mmg tak menyempat so update guna phone pun sama tak menyempat jugak..ada ke story yg nak di share utk kenangan diari alam maya tp huhuu..

Alynn pun ada beli instant shawl neelofa sam sama warna biru satu lagi warna merun ok lar material pun tebal..

Jap jew kan baby dh besar teeasa rindu ms baby newborn dulu..good job dh boleh berdiri ok lar tu..dah tumbuh gigi ker?

Alynn plak amik cuti awal sehari hari rabu..

LYAfrina said...

setakat ni lya x de lagi koleksi shawl ala2 neelofa

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016