Rombongan kali keTIGA ke Gambang Water Park..:)

Jumaat malam yg lepas Alhamudillah mak n anak sedara selamat smpai ke kuantan..naik bas Cepat Ekspress dari batu pahat, so kami jemput kat terminal bas kuantan jek..tmbah happy, papa pon balik weken jugak..so kalau ikut plan yg dah dirancang, sempatlah papa escort kami mandi manda kat waterpark hari ahad tu..cume sayang papa tak dapat join tido hotel sebab petang ahad papa dah kena gerak semula ke kuantan..huhu..


Zara n kazen kak sofiyah

Ngan nenek Mah

Papa balik cuti weken pon bizi sokmo ye..wuwu


Hari ahad, kol 9am kami dah gerak ke gmbang waterpark..maklumlah cuti sekolah, tkt pack pulak ngan org kan..so kalini beratur tgu nak beli tiket lebih kurang setengah jam jek..sebab dpt voucher buy 1 free 1, maka total utk 4 dewasa n 2 kanak2 haritu hanyalah berjumlah rm86..zayed still bwh 90cm so foc..kat dalam tu, dapat sewa cabana utk port letak brg n rehat2..harga cabana rm48..pastu amik sebijik floater besar..harga tak tau..haha..apepon, utk nenek n kak pia first time dtg ke cni..mama zara zareef n papa dah masuk kali ketiga..so mama tkdelah beria mandi manda kan..bagi can budak3 jrkla main air puas2..mama byk teman nenek kat cabana smbil rehat2..pastu tukang beli air n makanan utk anak2..plus krja utama snap gmbar lah apalagi kan..hihi..


Baru smpai mase ni..org tak ramai sgt lagi..nenek.n cucu2 dara..^_^

Zareef n fev spot die..kat kolam.yg ada byk slide ni..ehehe

Zayed wth the new sweet cherry buggy..mmg baru beli sempena nak bercuti ke gmbang waterpark n safari.pasni leh bek gi travel tpt lain plak..sng kecik sket berbnding stoller lama kakak abg dulu..hihi..

Inilah die cabana kami..mujur dth awal so ada lagi pondok kosong..klu dtg lmbat biasa mmg fully booked cabana ni

Location pondok rehat kami..dpt yg berdepan dgn penguin island

Budak ni tk smpat sarapan kat umah..so pagi2 dh mintak makan nasi lemak.hihi..

Papa escort anak dara menyusuri river

Zara sukr berenang kat cni ngan kakak pia

Brlajar apaungkan badan..mama pon fail nak oii..haha..

Zayed n papa

Zayed ngn abg..abg pakai floater barbie..tu jek yg ada lom bocor mujur.zareef riles jek..agaggaa

Eksited dpt masuk air

Mama n the boys..^_^

Both cheeky.kannnn..hihi..

Pndai abg pimpin tgn adik.nk bwk gi main slide


Syok tol zayed main slide ye.dptlsh dlm 5 round pastu mama tak.larat.nak layan dah..kekeke

Kat area coco beach.
Org dh start ramai time ni

Abg n adik bertukar floater dah..heheh

Mama n papa..^_^

Nmpak tak dari kejauhan nenek tudung hijau tu..hihi..berjaya pujuk nenek main air jap..naik floater keliling river jek pon..kekeke


Kol 3pm kami dah siap2 tukar baju utk checkout hotel plak..kena cpt sbb papa nak balik penang ptg tu gak kannnn..huhu

4 comments:

tenku butang said...

waa.. macam ni ye Gambang Water Park.. bestnyee

Kak Yon said...

happy bebudak tu..nmpk enjoy mereka..

QasehnyaRania said...

budak budak lah eksaited , kan !!

LYAfrina said...

seronoklah budak2..
dh 2-3 thn kot x ke sini..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016