Fraser Hill..aktviti menarik untuk family

Salam Jumaat sume..arini entry pnjangggg..nak abehkan stok gmbar kat fraser hill..so insyaAllah this will be last entrylah..hihi..kali ni nak share antara aktiviti yg mase 2nd day aka last day kat sane..ohh..sblm share gmbar aktiviti, layan gmbar bekpes kat shahzan inn dulu ye..quite nice bekpes dia..banyak gak pilihan..antaranya nasi lemak, kuey tiaw goreng, puding roti, bubur, sausages, cereal roti bakar, juices, coffee n tea.semestinya..


Kami pilih makan kat outdoor..segar sket angin pagi sejuk n pemandangan hijau..hihi..

Our bekpes..telur rebus tu.kena kopek sndiri plak so meja bersepah ngan kulit telur..

Nice view

Shahzan inn cafe..besar n selesa cafe dia


Nice playground @ Shahzan Inn


After brekpes, anak2 ajak gi main lagi kat playground dpn Shahzan Inn tu..so kami ikutkan jekla..angin mmg segar sgt kot pagi2..kebetulan pagi tu kitorng jek ada kat sane so rasa damai sgt..siap cakap ngan papa rase taknak balik n nak mintak stay satu malam lagi k..agagaga..mujur jekla papa ada kerja urgent esoknye so permintaann ditolak serta merta..=p..kenapa mama suka sgt playground ni? sebab view cantek..banyak bunga, pokok rhu, gunung ganang...eiii suke..(over kan..hahaha)..zara plak dh gian jadik photong bunga ngan mama..note 4 ni ada function selective focus so ktorng feeling2 jadi photog profesional skjap kononnya..wawawa


taman bunga aka taman permainan kesukaan anak2..

si kecik happy naik buai..biasanya die takut.hehe

papa mama..^_^

pose from zara


damai sgt view ni kan

zayed berjongkang jongkit plak..siap buat aksi stunt berdiri atas tu..wuwu..

gmbar bunga2an..hasil tamgkapan zara n mama..=p



cantikkkk sgt kan..macam2 bunga ada..^_^


Allan's Water


After check out kol 12.15pm, kitorng terus bergerak gi ke Allan's Water..kat cni leh buat aktiviti padding boat n bagi makan ikan..nway, sebab smpai awal sgt..tak boleh join padding boat lagi sebab kaunter bukak kol 2pm..tanya anak2, diorng suma taknak naik bot..takut katenye..kekeke..so kitorng just bagi makan ikan jekla..ada satu gerai kat sane jual makanan ikan rm1 sepeket..habis gak rm7 kat anak2..hehe..ikan kat sane super banyak kot..siap ada ikan keli bagai..pestime mama tgk banyakkkkk sgt ikan berebut2 makan smpai berbunyi2 air tuh..^_^


Pintu masuk ke Allan's Water

close up..nmpak tasik hijau kat belakang tu..=p

blkg tu port utk naik padding boat..dh anak2 tak nak naik mama pon ok jekla..=p

Beli makanan ikan kat gerai belakang zara tu..ada jual air minuman n jajan2 jugak

jom bagi ikan makan..zayed pon nak join sekaki



tengokla..punya banyak ikan berebut makan..mulut nganga besar2 plak tu..lapar sangat gamaknya..huhu

mama n anak bujang


Kebun Sayur, Bunga n Strawberi


Berdekatan Allan's Water tu ada kebun ni..kecik jek tak macam kat cameron tu.huhu..pelik jugak apasal fraser hill tknak buat penanaman stroberi secara besar2an sebab tpt tu sejuk..kat genting tanam stroberi pon jadik tau padahal lagi panas kat genting berbnding fraser..=p..so datang cni dapat tgk kebun jekla..stroberi pon dah takde buah merah sbb dirong dah petik pagi tu..keekkee..takpelah, datang melawat kawasan jekla kiranya kan..hehe


kat depan kebun sayur

antara sayur2an yg ditanam

kebun bunga

Kebun strawberi

Tinggal buah yg hijau2 jek..hehe

Jumpe buah merah yg jatuh kat tanah..so wat posing jekla..kekekke

Ada gak sket3 yg merah kat pokok..tp size kecik comei je tak mcm stroberi ch..hihi


The Paddock


Next destination kami ialah the paddock ni..kat sini leh naik kuda n ada aktiviti memanah jugak..first time mama try naik kuda..naik berdua ngan zara rm11 satu pusingan..ngeri gak rupenye ok..kuda besar n tinggi so time naik tu leh plak mama gayat..rase takut terjatuh padahal kuda tu jalan slowwwww jek..kekeke...zareef tknak naik langsung tkt katenye sbb kuda sume besar2..tkde pony kat sana ye..:p..memanah plak tak silap rm12 utk 10 batang anak panah..papa jekla kan yg main ..mama n anak2 tukang tgk je..okla sume kena sasaran tkdelah meraban2 ke sana sini anak panah tu..hehe


Papan tanda the Paddock

Jom jalan cari kuda

Nice view

My 3 kiddos..belakag tu berderet kandang kuda

Kaunter tiket

Mama n zara riding the horse..ada org tlg pegang kuda tu pon mama takut kan..haha..jakun tol..

Anak dara muka rilek jek

Yeay..dh smpai..ada jugak pengalaman naik kuda kan..agagaga

Nilah kuda yg mama naik..nmpak gagah perkasa die..:p

Ok jom balik..heheh

Teman papa memanah plak

Feeling2 Hawkeye dalam avengers..hihi

Papan sasaran

Okla..satu round habis dah..amik gmbar ngan anak2 dulu b4 balik




Lunch n bye2 Fraser


Last but not least, sebelum balik harus lunch dulu kan sebab masing2 dah kelaparan..lunch kat kedai makan area pekan Fraser Hill..macam2 gak menu die..sume pon sedap2...sementara tunggu order smpai, sempat mama ajak zara zareef gi jalan2 n amik gmbar lagi..mklumlah, pasni ntah bilelah nak naik lagi kann..

Belakng zara tu puncak inn resort..yg paling dekat dgn menara jam fraser hill

 Bangunan pejabat pos

Belakang tu klinik kesihatan tak silap..lupe plak

Balai polis..cntekkk kan

Lagi gmbar di menara jam


  Scott restaurant..yang ni jek tk sempat singgah makan..hehe

Ok..makanan dah smpai..jom makan

Antara yg diorder nasi goreng paprik, nasi goreng kampung ngan ayam kampung goreng..n nasi lemak  telur

Mama n zara

Ni nama kedai makan..mimi strawberi restaurant..kuat gak angin dalam kedai ni..sejukkkk..hehehe

Dah nak balik baru nk bergmbar kat cni..hihi..


Ok..the END..^_^

4 comments:

QasehnyaRania said...

wah byk aktiviti.
bestkan bila pndai atur semua, so, xda la rasa mcm xda pa pe bila ke sana. walaupin xtvtnya simple. yg pntg anak2 happy, kan !!

mak aiii.. besaq2 ikannya. kemain nganga mulut minta makanan..

Qhaifa Nur said...

X cukup sehari dtg cini kan...
teringin nk memanah laaa...
bab beri ikan mkn paling seronok..byk tul ikannn

kakyon said...

Wah..dah bertambah cantik frezer hill ye. Dulu pernah pergi..rasa nya takde yg menarik..

LYAfrina said...

suasana penuh kehijauan n nmpk tenang sgt

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016