Jom ke Bukit Gambang Safari Park kita..

Salam Jumaat sume..rasenya banyak sgt dah entry safari park kat blog mama ni kan..hehehe..nak wat camane..tpt dekat..dah ulang alik ke situ jelah kan..kekeke..kalau nk tgk entry yg lebih lengkap n gbr2 binatang yg lebih  banyak, leh search entry yg berlabel BUKIT GAMBANG SAFARI PARK dlm blog mama ni yek..utk entry kalini, byk nak tepek gmbar kami anak beranak jek..hihi..

So gi sini dengan mak n anak sedara 14 Mar aritu..mmg jimat harga tiket sbb beli guna voucher buy 1 free 1..so total utk 2 dewasa, 2 kanak2 n sorang senior citizen hanyalah rm124 (adult rm48, child n senior citizen rm38)..zayed bwh 90cm so foc lagi..overall, anak2 mmg happy sesangat tapi sume super penat..mklumlah, kami masuk dari kol 12.30pm smpailah ke 7.30pm..so almost sume binatang dpt tgk lengkap dengan bird show dan multi animals show..tinggal dua show jek tak tgk sebelah malam which are fire n tarzan show sbb budak2 pon sume tak larat dah..kikiki..

Nway, kami mmg jalan2 slow n steady jek maklumlah ada mak mama sekali kan..mujur ada banyak pit stop utk rehat n minum2 so tak terasa sgt penatnya..tapiiii,duit mmg banyak habis buat beli air ye,.dahlah budak2 ni suka air manis..kejap air milo, kejap air teh, kejap air ribena...musim panas katanya..byk berjalan lagi mau tak dahaga sentiasa kan..wuwu..utk solat, surau hanya ada kat bangunan simba hill plaza, so mmg kena plan tpt2 nak berjalan sbb jauh kot surau ni..hehe

Klaa, meh layan gmbar kami anak beranak ye..


Port wajib amik gmbar..kat entrance safari park ni..

Monopod takde..so selfie sndirilah..sian muka zayed tk nmpak.=p

Mereka lagi..hihi

Nice toys kat sevenier shop @simba hill plaza

The white lions..last year pergi ada 2 ekor, now dh tmbah lagi sekor singa betina

gmbar kenang2an dgn white lions

Jalan2 dimulakan dekat petting zoo ni..zareef tak sah kalau tak bagi mkn kambing kan..hehe

Sweet sgt kambing putih ni tau siap meleset2 dkt pagar tu mintak disuap..hehehe

Ni plak kat farm house..penuh dgn binatang2 ternakan mcm ayam, burung, turkey, angsa n itik

Buat mcm rumah kat kampung sendiri kan diorng ni..kikiki

Mama n the gud boy..behave sgt dok dlm stroller so takdelah penat sgt ibu tinggal  ni nak layan..=p

Kakak n abg naik pony ride..rm10 sekali round..sbb dua2 kurus maka leh naik dua org sekali..jimat mak..


Adik tgu ngan mama jekla smbil tgk pigeons makan

Abg yg kerja kat cni saje jek tabur dedak dekat2 stroller zayed..tu yg berkerumun pigeons dtg makan kat situ..hehehe

Patah balik ke sevenier shop sbb tgu mak n anak sedara solat..nway baru terperasan kat kedai ni ada section khas utk seveniers glow in the dark..cantik plak tgk..^_^

Pas masing2 siap solat..bayar rm1 per person utk naik trem dr simba hill plaza ke area satu lagi..dari cni kena smbung jalan utk naik second trem ke wild savannah

Penat berjalan, lega dpt naik trem yg berekon..kikiki..ni trem yg nak ke wild savannah..mcm2 binatang liar ada kat cni macam singa, harimau, gajah, hynah, rusa, hippo dll


Dh habis pusing wild savannah..blkg tu ada satu lagi gift shop ya.ada ekon gak kalau nak sejukkan badan sekejap..agagaga

masa ni dah kol 3pm so stop lunch dulu..tak sangka sedap gile mi sup n mi kari kat cni..puas makan..hehe..air oishi honey lemon tu fevret mama buat mase ni..sejuk bdn bila minum..=p

kakak zara

wth zareef yg comot

ni masa tgk bird show

Bear feeding..comel bear ni makan roti jek die..hehehe

kat sky tower wth anak2 kesayangan..=)

Anak2 with kak pia

Kat discovery centre..unik telur burung emu yg kaler ijau tu..=p

kat bird paradise..mase ni nak tutup dah so tkleh msk lelama..hehe

Seterusnya, tgk multi animals show..kol 6pm

On the way nak balik ke simba hill, night jungle ni dah bukak plak..so budak2 smbung jalan kat cni..mama tk larat join so tgu kat kerusi jek..haha

Peneman setia mama..=p

smpai balik ke simba hill..mase ni singa2 putih tgh berjaga so posing2 lagi kat cni


Ikutkan nak balik dah..tp zareef beria nak tgk gajah makan kol 7pm..maka singgah dulu Simba Hill Restaurant ni utk minum2..

sedappp dpt air2 sejuk ni.just oder kentang n nuget utk kudap2an..

Tgk gajah makan..nk join bagi mkn tp ramai sgt org so zareef tgk dari jauh jek..hihi


Pas tgk gajah, nenek solat magrib jap pastu kami pon balik..pasni maybe akan dtg lagi safari kot ada tetamu lain yg ajak kan..mklumlah, kite tuan rumah kat kuatan..mane tetamu nak jalan kite escort jekkk,,..hihihi..

2 comments:

QasehnyaRania said...

bestnya.leh tahan luas jugak ni kalau pusing, kan !! tgh planning nk ke kuantan mlawat baby baru. in shaa Allah, ade masa leh la singgah.

nice sharing ten q :-)

LYAfrina said...

xpernah msuk lg gambang safari..klo ikut ct bru ni nk ke sini lah..last2 tukar plan k sg lembing

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016