Tioman 2015| Jom belajar snorkeling

Salam Isnin..smbung entry aktiviti di Pulau Tioman..hari kedua kami join snorkling trip..yang ni pon mmg tak booking awal sbb mula2 papa mcm tak yakin nk bwk 3 askar sume naik bot..tapi bile smpai sane tukar fikiran..rugi plak sekali sekala dh smpai tapi tak ronda pulau kan..so amik pakej dgn resort rm90 x 3 adults (zara zareef gabung harga)..mahal jugak serba serbi dok kat tioman ni..hukhuk..tkpelah sekali sekala (tutup mata smbil telan air liur..agagaga)..yang kami amik ni pakej ke Tulai aka Coral Island.

So untuk pakej yg kami amik ni die bawak gi 5 tempat..pertama kat White Sand Beach, pastu Telok Gado/Kadong tak ingat nama, Marine Park, Kampung Tekek n lastly Pulau Renggis..sume tpt best kecuali kg tekek tak pergi pon takpe..haha..tapi sbb dh join gp snorkling kan terpaksa ikutkan jek..wuwu..kami naik speed boat..zayed first time naik bot lama sgt ke sana sini..so kadang die ok..kadang die rengek2 takut, kadang tu tertido terus..heheheh..


Sunday morning..masa ni anak2 tido lg so amik kesempatan kuar cuci mata tepi pntai depan bilik..tgk tu ada bangkai ikan terperangkap masa air surut gamaknya

Ada org tengah melayan perasaan..hihi

Mama papa..feeling2 honeymoon bila anak2 tak bangun lagi..kikiki

cantik plak tgk kaler pntai n air laut ni

siap sedia utk snorkling trip @9 am..zareef dah teruja tgk pntai

Bekpes dulu..err..tang makanan, leh improve lagilah ye kat sini..air tu pon klu dpt original jus sedap kot instead air kordial..apepon, perut kenyang jugak alhamdulillah..=p

sementara tunggu yang lain2, lepak dlm bilik sebelah reception ni..bilik ade ekon best gak melepak smbil tumpang wifi resort

ok..life jacket kena amik ok..sian si kecik ni nangis2 tknak pakai jaket..kekeke..

ok..dah pasrah dah..haha..tp suke kat sini ada life jacket size comel mcm ni..

abg n kakak pon eksited sama

kat jeti..sementara tunggu bot..leh tahan tensen gak tgu bot ni..janji kol 9 kol 10 lebih baru gerak..wuwu

Mama n the kids..dari atas jeti diorng dh eksited tgk ikan dlm laut


Pemandangan dari atas jeti..phewww..nmpak taak kumpulan ikan yang superrrrr banyaks tuuu

zayed yg teruja sgt..tp kena kawal btol2 lah anak2 atas jeti ni sbb palang besar..seriau tkt ada yg terterjun dlm laut..=p

ok..perjalanan bermula

Mama n the kiddos..belakang yg berdiri tu pemandu pelancong kami..die siap tunjuk ikan lumba2 masa kami dlm bot..yeayyyy..berayaa tgk ikan lumba melompat2 dari jauh..hahaha..gmbar tk smpat amik sbb cpt sgt hilangnya dolphin tu


ok..smpai ke destinas pertama..white sand beach..jauh gak dari kampung paya tu mcm almost 30min jek dari jeti

kat sini pntai die mmg cantekkkk sgt..air cyrstal clear..tapi ikan ke coral takde ye..diorng bwk ke sini konon utk warm up jek..prektis2 snorkling..haha

blkg zareef tu bot laju yg bwk kami ke sini

zayed tido lah plak..so mama papa gilir turun n jaga..bwk bby mcm ni kena give n take lah ye..sabar menjaga..haahha

Selfie mama dlm air

Papa plaks

Anak dara first experience pakai snorkling mask ni..hehehe..mmg prektis kat sini sepenuhnya..good job zara..tpt cetek2 tu dah bolehlah die snorkling sendiri kan

Peace lagi from kakak..=)


Gmbar sume dh campur2 dah masa ni..ada guna nset mama papa..ada jugak guna water proof kamera utk gmbar2 yg dlm air..water proof kamera kami sewa jek rm50 per day dari kedai berhampiran resort..nnti pas guna dia akan burnkan sume gmbar dlm cd..bateri kalau habis boleh tukar kat kedai jek..nway, stop entry ni kat sini dulu..gmbar ikan n corals nnti share next entry..^_^

3 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LYAfrina said...

waaa..pndai kak zara berenang

QasehnyaRania said...

suka tgk kakak dh berani..
cayalah..

saya pon pasang keinginan nak rania pandai berenang juga, ikut ayahnya. sbb saya x pndi berenang. hikhiks

pppssttt: akak, ikutkan mmg kena maka skali dgn kapsul cuma utk org sakit gigi perlu buka ambil isi dalmnya.lgi cepat. serbuk + pahit la jugak tp terus telan j hikhiks
alhamdulillah mmg hilang rasa sakit gigi yg berdenyut denyut tu..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016