Pemandangan sekitar Kampung Paya, Tioman

Salam Jumaat semua..entry kali ni khas untuk orang2 yang teringin nak melihat persekitaran Kampung Paya, Tioman ni..mklumlah, sblum mama nak gi dulu pon dok asyik survey internet kan macam mana keadaan kat kampung ni, convenient tak utk stay kat sana, senang cari makan tak selain dr makan kat resort, dan lain2 lagi..so, enjoy the pics ya..=)


Opss..sori..gambar kat Paya Beach Resort masih berbaki..so tepek dulu ya..hihi..ni sume gmbar before check out

Gmbar diambil di hadapan kawasan superior chalet

Dak kecik syok tgk udang besar..hehe

Mercu tanda paya beach resort..^_^

DI kawasan standard chalet..klu ada budak kecik kena hati2 lah dok sini tkt anak terjun kolam kang..agagaga

kakak n abang

Nice view

ada spa kat cni tapi takdela cuba kan..mahal..kekeke

bye2 paya beach resort..entah bila nk dtg lagi..=p

ni antara dua kedai makan melayu kat sini..ada satu malam tu papa tapau makanan sedappp

suasana sepjg jalan ke jeti..tk jauh pon

sewa kamera waterproof kat sinilah kami

ni salah satu dari 3 or 4 diving centre mama tak ingat..papa join diving rm100 ngan grouo nilah

dua kali gak makan kat sini..n makanan pon sedap2..paya cafe corner

depan tu ada gerai abc plak..kami dok lepak sini sementara tgu bot nak balik dtg

kakak n abg kedai abc yg sangat2 peramah

abc milo tabur..nyummmss

ok..nak naik bot dh..air surut kat jeti masa ni..leh nmpak coral kat tepi2 pntai jek pon..=)

Sayonara pulau tioman!! ^_^


Nak balik tu penat sket sbb tgu bot lama..huhu..check out kol 11am..gitu gini sume dekat kol 3pm baru bot smpai..peluh2 ok nak soh anak sabar tgu bot..kekekeke..apepon, syukur selamat satu  percutian ke pulau..tmbah pemandangan n pengalaman kan..=)

6 comments:

Rizziela said...

bestnya..cantik challet tu

kayyana said...

ABC Milo tabur tu mcm best je.. hihihih.. wahh bestnye jalan jalan...

QasehnyaRania said...

lama gak nunggu bot tu kan.
tak pa la bila dh alami baru best.
adventure gituu..

menarik jugak walaupon nmpak macm kecik j tempat ni kan
kalau pergi kena bawa mknn lebih ni habuan dlm bilik

Syima ~Mama Kyra~ said...

cantik challet nie...bestnya cuti2 pulau lg ye..kita last pegi tioman time bujang..trip office..mmg syokla..teringin nak pegi lagi..nx year la kot..kita menabung duit kutu dulu..hehehe

Ayu Ayunie said...

mmg tgh survey pulau2 untuk holiday next year ni.. tak penah gi tioman.. syok gak yer..

LYAfrina said...

cantik sgt view

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016