Syawal 2015- Last beraya di kampung + bby Zayed 14 bulan


Ermm..last entry pasal cuti raya kat kampung..wuwu..dpt raya 4 hari jek kat kampung..nak raya lama2 pon cuti mama dh tinggal sekangkang kera..haha..nway,  raya ketiga turn beraya dengan famili mama..alhamdulillah, lengkap 3 beradik sume ada kecuali abang ipar mama yang kena  bertugas di hari raya..so raya ketiga sebelah siang beraya kat umah makcik2 mama..sebelah malam pulak, sempat beraya kat dua buah rumah jiran ..walaupon tak dapat ziarah banyak tempat, yang penting anak2 n anak2 buah sume enjoy sangat dapat beraya sama2..=)


Gambar family sebelum kami kuar beraya

Zara n cousins aka bff jugak..hihi..sume cantik berdress haritu

yang ni geng2 bujang..zareef n abg ikhwan..=p

on the way beraya ke benut pontian

zara n kak sofiyah

mama selfie ngn bby..pakai baju recycle lagi..agagaga..2 tahun lepas punya baju kot..kuikui

ni kat umah nenek sedara diorng..cucu2 ppuan nenek beratur ikut ketinggian..=p

sape2 nak booking buat flower gurls ke apa leh kontek mama k..agagaga

10 orang cucu nenek

raya oh raya

ni plak gmbar sblh malam..ready nak beraya umah jiran plak..errr..kakak plak yg tido lagi kt blkg tu..hihi

geng sepupu paling kecik setakat ni..umur 1,2,3 tahun masing2

irdina n mardhiyah comel

3 geng kecik lagi..alolololo..gerammmm

budak2 ni sibuk posing sblm kuar beraya





mama, kakak n kakak ipar

ni kat rumah jiran..cantekkkk sangat rumah jiran ni tu yg sibuk amik gmbar kat cni..^_^

maasing2 bwk baby..kakak mama bwk tu baby dlm perut..hihi

The cousins

dengan jiran2 kami



syok diorng raya cni yek..rumah besar..hehe


By the way, raya ketiga tu 19 Julai..Zayed pon dah genap setahun dua bulan..baru kuar perkataan 'nak,nak,nakkk' jek setakat ni..hihi..berat dah 12kg..gigi ada 7 batang..habit die paling suka amik kasut ajak orang gi jalan..kikiki..manja, tetap manja teramat k..smpai skang pon just nak dengan mama papa n bbsitter jek..org lain die takut..=p..

semoga sihat2 selalu ye dik..^_^

cpt sangat dah besar die tau

dah leh jadik  geng main abg zareef dah skang

Latest family pic on raya keempat..=)

Selamat Hari Raya!! sob sobs..sedihhhh dah nak balik tinggalkan kampung masa ni..wuwu


okkk..habis dah gmbar raya kat kampung..gmbar raya kat kuantan takde sangat kot..kureng nak selfie2 tahun ni..hihihi

6 comments:

Nad MamaZN said...

raya kalini rasa masa terhad sgt..

LYAfrina said...

alhamdulillah..meriah sgt2..
comey pic ank2 dara bersusun tu..

sama la ct lya pon sekankang kera

kayyana said...

ramainye flowers girl.. klu kenduri umah senang ni.. takyah upah ahli kendarat..ramai bleh tlg ni.. hihihi..

eima said...

meriahnye raya ... suka zayed byk kawan kan

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

raya ke-4 pun meriah lg ye..kami raya ke4 dah blk ke KL..rehat2 diri kat umah pulak..laundry..HEHEHE

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016