Open houses


Ehhh..tak habis lagi gmbar raya..haha...ni entry sekali harung k.gmbar beraya kat kuantan plak..actually, takdelah banyak sangat gi open house ni..adalah dapat beberapa jemputan..cumanya, kalau kat rumah kawan2 papa, memang takde gmbar sebab malu sikit..kalau ngan kawan2 mama tak kisah..=p

Nway, minggu pertama pas raya tu hari sabtu takde invitation mana2..so amik kesemptana mengemas rumah sebab sejak balik dari kampung umah mmg bersepah tahap gaban..yekla..balik dari kampung terus keja kan so malam2 tu tk smpat nak kemas..mujurlah takde orang datang beraya sabtu tu..hehe..sebelah petang tu kitorng just kuar gi bandar..makan kat ECM jek pastu gi wi dow shopping toys..zara sibuk nak beli barbie baru guna duit raya..so burn lah rm50 duit die beli mainan baru..hahaha..zareef plak bagus..die belek2 tapi tknak beli mainan mahal2..so duit dia n baby selamat..nnti mama masukkan full amount dlm bank k..^_^


Tengoklah zayed tu..tak sabar2 nk kuar berjalan..siap amik kasut mintak mama pakaikan

selfie...raya kali ni mama masih menten dlm mood express shawl kain shiffon..tak tau apasal suka sgt tudung spesis gini..rase mcm sesuai ngn muka kot mcm bawal gak..=p

kat ECM..makan kedai jekla kite..=p

bukan menu raya..=p

ni kat parkson.layan zareef n zayed window shopping toys



3 beradik..sume pon tknak layan bergmbar..wuwuwu


Hari Ahad esoknya, alhamdulillah dapat jemputan 4 buah rumah..so pergilah sume kan..rumah first selang few rumah kitorng jek..rumah datuk datin komander pangkalan..menu utama, nasi beriyani ayam merah..pas siap makan, gerak ke gambang plak rumah kawan papa..kat situ subhanaAllah..banyaknye die masak smpai kagum mama..ada nasi ayam, soto nasi, mihun soto, ayam percik homemade, koktail, kuih muih, air 3 jenis..kenyangggggg sgt makan..agagagga..dari gmbang stop solat jap then ke bukit goh pulak..rumah kawan se'lab' mama ..makan lagi kali ni mihun sup ngn rendang n nasi impit..lastly, rumah keempat kat  bukit rangin..mase tu dh petang so byk foods dh habis..mujur dah kenyang kan..kikiki..smpat gak merasa makan laksa johor..=p


ssmpat bergmbar sblm masuk umah jiran tu..sorilah ye baju raya tk byk so pakai2 jekla balik mane yg ada..hee



ni zara kat rumah kwn papa @ gambang..gmbar kt luar rumah jek..hihi..tu barbie baru beli sbb tu sibuk kelek sana sini

on the way ke bkt goh.saje lalu lpt tup2 ada rezki dpt air free ni

Umah kwn mama..ada 4 org baby boy umur setahun di situ..sume lahir lebih kurang tahun lepas.nnti besar leh geng ye,=p 


yg ni kat rumah no 4..kawasan luas lehla budak 2 org ni berjalan2..zayed n ammar..

ok..penat n kenyang dah..jom balikkkkk


Hari Khamis 30 July pulak ada smbutan raya tpt kerja papa..smbutan sebelah malam..leh tahan meriah dahlah makanan sume diorng masak sndiri..ada nasi hujan panas, nasi impit, rendang, kuah lodeh, sambal tumis ikan bilis, mihun soto, soto nasi, sate..errr.macam2lah..pastu utk budak2 ada disediakan bunga api n duit raya sekali..cuma gmbar mmg tak byk sbb malam kan..tab mama ni gmbar tak cun..kamera plak lupe bwk..haha..gmbar famili pon tkde sbb papa bertugas layan vip malam tuh so malas nk kacau dia..=p


Zara Zareef..suka diorng dtg cni sebab ramai geng

 bby zayed..suka sate mcm kakak n abg jugak rupanye die ni

tgk org main bunga api

kakak dah dpt kawan baby die tak layan dah..=p

mama n isteri kawan sekerja papa..mujur ada gak die amik gmbar ni share ngn mama..hehehe

gambar ramai2 dengan pengerusi BAKAT..mama dok terserlit kat belakang nun

budak comel tgu papa ajak balik mase ni..




Last but not least, stori hari ahad lepas..ikutkan sabtu pon ada 2 jemputan rumah kwn papa..tapi kami tak dapat pegi sebab mama ada family day fpg (later stori k)..so ahad tu jekla yg kuar rumah..beraya kat balok maamor.suami isteri pon kawan sebab dh lama kenal..hihi..tapi yang awal2 kenal suami masing2lah sebab ex-ATMA..


zara n baby aleesa..first time jumpe die mmg comeiiii sgt2..hihi

gi beraya saing2 ngan family besfren papa..so anak2 sume pon dh kamcing

 ni geng anak2 yg dh besar sikit
 


zayed feeling2 lagi baby eh..sibuk naik walker aleesa

bby arfa comel..muda few mth dr zayed tapi nak jadik kakak dah die..hihi..zayed lmbat lagi yekkk

 tuan rumah yg sebelah kiri sekali tu ye.thanx shila jemput kami..lama gak lepak umh shila ni sebab suami2 tak habis bersembang..agagaga 



Untuk weekend ni, setakat ni takde jemputan dah..ikut hati mcm nak balik kampung lagi tapi papa kena duty plak..huhu..so duduk umah jekla kot..mane tau ada org nk datang beraya kan..pasal open house, ada gak tanya tapi kami mmg tak buat..dhlah bajet lari giler2 pas raya ni..mama tak share kat cni kan yang keta mama rosak..enjin mati so kena tukar enjin baru..3.5k jugak kos die..huwaaaaaa..sadis kan..buat mase ni sebulan dh mama pakai keta papa gi kerja..wuwu




1 comment:

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016