Family day @ Bukit Gambang Safari Park


1 August lepas, join family day company mama di Bukit Gambang Safari Park..raya2 buat famili day kan..layankan jek..tp 2 openhouse jugak tu burn tak pergi..wuwuwu..nway, ikutkan ni dah kali keTIGA lah kami ke safari park ni..first time dulu dah pernah wat entry..tapi yg second time gi mmg tak buat entry dah..yg second time tu gi sebab dpt voucher diskaun tiket..time tu baru2 preknenkan zayed so mmg mood update blog ke laut..agagaga

Apepon, entry ni mama tak citer detail la ye pasal Safari Park ni..nk tepek gmbar jek...sape rajin nk baca detail leh search entry first yg mama buat dulu..in fact, dek kerana planning nk buat family day kat cni, tak pasal2 org2 ofis aka commitee family day jumpe blog mama..errr..seganlah gak bile tau org2 terdekat baca blog yang tak seberapa ni kan...kikiki..

So, untuk aktiviti famili day..actually just makan2 (lunch + high tea) n lucky draw..sadis tau mama takde rezeki menang lucky draw..hadiah ada macam2 antaranya shopping voucher, travel voucher, dryer, smartphone, tab, pandora, tv dll..takpela, nk wat mcm mane kan dh takde rezeki..selain tu, setiap keluarga diberikan tiket masuk ke safari park ni mengikut bilangan ahli..mcm mama, dpt 4 tiketla..zayed foc lagi..selain dr acara makan2 tu, mmg aktiviti bebas ..disebabkan dah kali ketiga masuk, kami pon tkdelah rush sgt..tgk animals mane yg smpat jek..animals show n night jungle sebelah malam pon tak gi sebab dh kepenatan..kol 6.30pm kami balik dah..klu sesape berkenan  nak ke sini, tips die kena bersedia physically..sebab kawasan luas..penatttttt sgt jalan kot..kekekeke..mujur leh sewa stroller rm15 sebuah so tk penat sgt nk dukung zayed..cafe pon ada banyak jugak so lehlah stop rehat2 kan kalau penat..=p

Apepon, anak2 mama still enjoy masuk ke safari ni walaupon dah kali ketiga..antara aktiviti terbaru yg dapat diorng buat kali ni ialah pony riding, bagi makan animals mcm kambing, rabbit n lemur. Ada bagi makan kat beruang jugak tapi kami tak perasan tpt nye so missed the chance..huhu..naik trem ke wild savannah pon diorng suka ..^_^


Mama n anak2..on the way ke safari park..pakai tudung raya so mcm nk gi opehouse gaya kan..kekekek

Zara Zareef dgn patung singa putih

Berjalan ke arah simba hill plaza 

Stop jap kat photo booth ni..mujur diorng nak snapkan guna kamera mama..mcm biasa, papa kedekut nak beli yg diorng jual tu..kekeke

Anak dara..smpat selipar yg die pakai ni putus kat dalam tu..mujur ada jual selipar rm10 leh gnti selipar baru..kekeke

bby zayed yg dah lama tak duduk stroller..nasiblah kali ni die nak dok dalam tu..hihi

anak2 dgn singa putih kat belakang 

Couple singa putih yg sentiasa menjadi tarikan kat cni.events comp kitorng tu betul2 berhadapan dgn kandang singa ni..

Lunch patutnye kol 12pm..so sementara tgu bbq lunch tu ready, jalan2 skjap

Khusuk 3 beradik tgk unta masa ni..especially yg kecik sekali tu kan..jakun sbb 1st time masuk cni..=p

Ok...makan time..

 Antara menu ada chicken, lamb, fish grilled, sosej (tk smpat amik asyik habis jek), sphagetti, nasi goreng cina, sayur campur, mushroom soup, corn, desserts, air oren, salads dll

lepas makan smpat bergmbar jap dgn babies2 2014 ni..reunion..hehehe..

oklah...masa untuk jalan2..1st aktiviti tunggang pony!! zara super eksited dpt naik kuda..rm10 n budak2 bwh 30kg jek leh tunggang


Zareef pon nak jugakk..hihi


Pose dgn kwn2 sementara tgu anak2 siap naik kuda

Acara bagi makan kmbing..jakun anak mama kan jarang tgk kmbing dari dekat..abeh rm20 kat sini sbb diorng asyik mintak topup foods tu..hukhuk


rabbit pon leh bagi makan jugak

sementara kakak abg feeding kambing, si kecik ni dah ketiduran

yang ni kami melawat ke nurseri singa putih

papa n anak singa putih..anak singa ni umur setahun baya zayed..tarikh lahir pon lebih kurang jek masing2 lahir bln may 2014..hihi

mama pon nak selfie jugakkkk..tp santikla anak singa ni sbb kaler die mmg putih lagi..klu yg mak ayah die tuh kaler mcm dh coklat2 terang sket

smbung jalan2 tgk animals kecik..yg ni beaver yg super comell

Zara dgn ikan yg unik..shark head patin..

Anaconda!! mmg pnjang anaconda ni..seram gak tgk die..hoho

Kura2 besar kecik sume ada kat cni

Cappuchin..ni monyet yg dalam movie Night at Museum tu..hihi

Satu lagi aktiviti bestttt..feeding lemur

Lemur ni = watak king julian dlm madagascar..manja sgt rupenye dia 

tak sabar mintak makan dari zara..rm5 per serving

tgkla bkn main eager lagi die mintak makanan kan..hihi

byk lagi spesis beruang kat cni..rugi jugak tak dpt bagi makan kat dia..huhu

 ok..last but not least..time utk naik trem

first time for baby, n third time for mama papa abg kakak

Anak2 gajah antara yg ada kat cni

spesis rusa ..tp tak ingat nama die

badak berendam..nmpak kepala jek ha..=p

Cheetah..yg ni pestime kot mama tgk so eksited..hehe

 rusa lagi

burung unta n zebra

kerbau balau aka kerbau albino..putih pink kaler die

pak belang..zareef sibuk sgt nk tgk harimau ni..hehehhe

yg ni plak time acara minum petang ..si ekcik ni super comot dah..mama biarkan jek..kekeke

one happy baby..=)


Sekali lagi nk bagitau, gmbar2 yg mama letak ni bukan sume binatang yg kami tgk aritu ye..ada banyak lagi sbnrnya cume tak tershare dah kat cni..hihi..harga tiket terkini serius mama terlupa nak tgk..last pergi hujung tahun 2013 rm38 skang ta surelah..mklumlah, tiket sponsored kan so tak amik tau harga tiket sebenar..ngeeee..


3 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

wah..sonok le family day buat kat safari park...byknya ambil gmbr..dah 3x pegi eh..hehehe...

Nad MamaZN said...

seronoknya.. bestnya klu dpt pegi ni..

LYAfrina said...

bestnyer...
ade plan nk bwk asya ke sini jugak

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016