Short stay di Islamic Room, De Palma Ampang


Salam Isnin semua..yeayy..minggu ni dah start cuti sekolah..hihi..mama keja arini ngan esok jek pastu rabu start cuti smpai ahad..suke3x..tak sabar nak kumpul ramai2 dengan family kat lumut n pangkor nanti..^_^

By the way, arini nak review sikit pasal hotel yang kami duduk kat KL dua minggu lepas..actually first time gi kl stay hotel sebab sebelum ni klu ke sna dok umh adik ipar..tp sbb adik ipar pon dah tak stay kl, maka menjajar lah carik tpt nak menginap..hahaha..time survey2 hotel ni tertarik dengan review De Palma Ampang ni, sebab katenye hotel ni antara hotel pertama yg berkonsepkan syariah Islam..kat hotel ni jugak boleh tunaikan solat Jumaat setiap hari jumaat..kire besarlah kot suraunye tapi mama tak berkesempatan menjenguk arituh...

So kat sana mama booked deluxe islamic room..oklah biliknya..takde lah besar sgt tp cozy jugak..antara yang menarik kat sini..sejadah, kain pelikat, kain batik dan telekung disediakan..ada alQuran n Yassin jugak..waktu solat pon lengkap disertakan plus dengan doa2 harian kat segenap sudut..untuk kudapan plak ada kismis n kurma disediakan..bilik air kecik jek takde bath tub tapi siap ada kain basahan buat mandi dalam tu..hihi..ohhh..tak lupe sepanjang koridor ni leh dengar alunan bacaan al-Quran..tenang jek rasa nak lalu lalang..=)


Our room..amik yang dua katil single..mintak babycot habis plak so dapat free 1 extra tilam..kira selesalah tido anak beranak mlm tu..=p..atas katil tu ada sejadah, telekung, kain pelikat n kain batik

kat sudut ni ada al-Quran n Yassin..

ruang rehat n tv

kudapan n tea facilities


Plan ke KL hari sabtu pagi2 then jalan2 kl, ahad tu baru nak gi kajang buat photoshoot untuk baby..tapi last minit dapat berita ayah mertua kena warded n minor operation so pagi sabtu tu decide balik batu pahat tgk ayah mertua kat hospital dulu..so dah kol 3pm mcm tu baru gerak ke KL n last2 check in hotel dekat kol 7pm dah..hihihi..sian budak2 tk dapat gi jalan2 n mandi kolam..takpelah..next time gi kl lagi..=p..


Swimming pool @ De Palma..hari ahad pagi pas bekpes baru papa bwk zara zareef mandi kolam..mama tak ikut pon..


 Ni ruang legar tingkat kami menginap..nice deco2..


Gmbar breakfast hari ahad..tkdelah byk sgt choice tapi nasi lemak die serius sedapppp..daging rendang die lembut giler kot..^_^..tu kat depan sume bekpes mama + zara + zareef + zayed..kekeke..amik siap2 senang tinggal hadap nk makan jek..

mama n baby

sedap menghadap buah ye bi..selain buah dak kecik ni mamam bubur jekla

ok..ni nak checkput dah..posing2 jap




keseluruhannya nice hotel jugakla de palma ampang ni..klu ada yg ke kl utk kerja or holiday lehlah try stay hotel ni k..sama2 kite menyokong hotel yg berkonsepkan syariah Islam..=)

4 comments:

mama tisya said...

1st time dgr islamic room..

Nad MamaZN said...

bestnya.. sume de palma cam ni kot.. aritu saje tgk de palma k.sngor. camni gak siap ada sejadah, quran, etc

Syima ~Mama Kyra~ said...

1st time dgr islamic hotel..bagus nya..rasa selamat klu dpt stay hotel mcm ni kan..sbb takde rasa was2 kan..kat ampang ek? tu dia ps kat KL sanggup tu jauh2 p kl..mujur dpt suami rajin layan :)

LYAfrina said...

bagus hotel ni...
lps ni klo ke KL leh cuba jga mginap disini..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016