Minum petang di Cameron Highland


Salam selasa semua..minggu ni dah start keja..kejap jek rase bercuti wlupon dh cuti 6 hari kan..heehhe...so ni citer minggu lepas..kami singgah ke CH lagi..yeayyyyy...agagaga..sejak due menjak ni tak pyh tgu preknen pon asyik naik CH kan..sebabnya?? dah jadik laluan kami nak ke utara..daripada LPT kuar kat Lanchang or Bentong..lalu Raub..Sg Koyan..naik Cameron..turun ke Simpang Pulai..teruskan perjalanan ke destinasi di utara..haa gitu laluan die..hihi..

Nway, kali ni kami tak sempat singgah byk tempat sebab time smpai area CH dah petang pon..hukhuk.kol 5pm macam tu so berhenti untuk rehat2 , minum2 n solat jek..so petang tu singgah di ladang teh Cameron Valley..niat di hati nak pekena scone die yg super nyummy..zara zareef plak tgk ladang teh punye esksited so layan gak diorng turun tgk daun teh n amik2 gmbar sekejap..=)..pas magrib mcm tu kami dah turun semula dah..papa smpat singgah kat pasar malam beli stroberi n jagung utk buat ole2 ke rumah kakak mama di Lumut..


Minum petang kami..choc brownies with ice cream + teh tarik..sedap gilerrr kot brownies die..hehe

Yang ni plak blueberry scone + teh tarik..pon sedapppp..teh tarik jekla kurang umph mcm kedai mamak..agagaga

jom turun ladang teh skjap

macam biasa, superb view of tea plantation





baby duduk kat cafe jek ngan papa..hihi..tp nmpak gak die pon eksited tgk pemandangan cun kot..hihi





Apepon, syok minum petang  smbil layan pemandangan  cantik.hihihi


7 comments:

eima said...

jem tak naik CH musim cuti ni dear

mama tisya said...

ingt dlu2 time peknen je mesti lily pegi cameron...bila la tisya nk jejak ke cameron..ayahnye tkmo bw hehe

Nad MamaZN said...

patutnya dah sampai ch, teh nya kene la superb kan hehehe

tajammal hussain said...

very beautiful template and blog dear
Game Blogger Templates

QasehnyaRania said...

bestnya dh bawa bby naik ch ",

Sidratul Muntaha said...

rindunya nak jalan - jalan CH lagi
tapi masa je takde

LYAfrina said...

bestnyer,,,harap tcapai jga impian nk ke CH ni

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016