12 May 2015 - Double celebration


Salam semua..entry backdated untuk semalam..hihi..alhamdulillah..12 May datang lagi..every year pon double celebration which is birthday mama n anniversary..kalau ada rezeki triple celebration terus sekali ngan hari ibu..hehe..apepon, tahun ni mama dah 33 tahun dah..ada org kate, age is just a number..tp bagi mama, kadang sedey gak bile ingat umur makin bertmbah..especially bila ingat mak..yekla, umur mama makin naik, umur mak pon makin tua lah maksudnya..semoga mak mama pon terus diberikan kesihatan yg baik dari Allah dan dipanjangkan usia..aminnnn..untuk mama, semoga hari2 yg mendatang terus mematangkan diri mama untuk jadi anak, isteri dan ibu yg terbaik buat semua..

Untuk anniversary pulak..tahun ni syukur alhamdulillah dah masuk tahun yg kelapan perkahwinan papa dan mama..diserikan dgn kehadiran 3 org cahaya mata..semoga rumahtangga ini terus dirahmati Allah, dan diberikan kami kegembiraan dan kebahagiaa hingga ke akhir hayat..hoping for more exciting years ahead n babies insyaAllah..=p

So semalam..planning for simple celebration..malam sebelumnya dok berstay up ngan papa..borak2 n finally terdecide nak half day on the next day..datingah konon2nya..hehehe..jarang2 ada masa berdua kan..so tgh hari semalam papa n mama beranniversary lunch di Swiss Garden Resort Kuantan..makan buffet je..pas makan2 tu mama ingat papa nk bawak mama tengok wayang ke apa..sekali papa kate takut tak sempat kesian nak amik anak2lambat..so die offer belanja mama urut kaki kat pusat reflexology..yekla2..akur jekla kan..hahaha...pas urut2 kaki dalam sejam,  gi minum2 skjap then gi shopping hadiah masing2..takdelah seprais ke apa kan..beli ape yg masing2 nak..so semalam mama belanja papa tshirt Polo baru sehelai..papa plak belanja mama sandal Polo sepasang..hihihi..sempoi jek kan..=)

Pas balik dari dating berdua, amik anak2 kat bbsitter..wajibbbb bwk diorng kuar jugak kan kali ni utk celebrate bday mama plak..tak acilah takkan kuar ngan papa jek..hehehe..kakak zara kate nk belanja mama makan kek so ke Secret Recipe lah kita..TQ kakak belanja mama kek RV n caramel latte yg sedap ye..semoga halal duit yg sebelum ni atok nenek pakcik makcik bagi, zara buat belanja mama makan sempena besday...hihihi..ehhh..mama takdelah pau anak tau..zara belanja sikit lain2 kami top up..agagaga..apepon keseluruhannya..simple celebration for mama's bday n anniversary..but yet..mama dah cukupppp happpyyyy dapat celebrate bersama insan2 yg paling mama sayang..^_^


The 33 years old lady..hehehe..muka sebenar takde lah flawless gini ..effect camera jek..kuikui

Port dating..Swiss Garden resort...santek view kan..sblm pindah kuantan dulu smpat sekali gi holiday cni

Our buffet lunch..nyum2x..tu 8 ketul kek kecik2 kira kek anniversary 8 tahunlah..haha

Mama nk mamam.seafood tomyam dlm mangkuk kecik tu is sangatttt sedap..isi ketam die tebal betul plus lemak berkrim..haihhh2..teringat2..


pas makan jalan2 tepi kolam jap nk amik gmbar berdua

Ni plak kt pusat reflexology kat kuantan parade..first time mama gi cni..sedap gak chinese woman yg urut..plus yg bestnye tpt urut wanita diasingkan dlm bilik khas..

Ni gmbar dah reunion ngan anak2..ehehehhe..whatever pon, berLIMA is the BEST kan..^_^..kad ucapan tu zara siapkan on the spot..smbil tgu order smpai smpat lagi die conteng2 nk buat wish tuk mama..agagaga..tq kakak..=)

Mama n bby zayed

dak comelsss..suka sgt mamam keropok sr tu..heheh


Finally, nilah die hasil outing berdua ngan papa..kebetulan dua2 pilih brand polo plak kan..^_^


Next week, 1st bday zayed plak..phewww..dr awal smpai ke stgh tahun pack betul celebration dlm family mama ni..kang masuk stgh ke hujung tahun sunyi sepi jek takde makan2 kek dah..agagagaga



6 comments:

mama tisya said...

swiss garden mmg best...pernh stay 2 kali kt situ...dpt urut2 mmg best

Nad MamaZN said...

bestnya! simple tp sgt bermakna kan? :)

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Happy Birthday kak Lily..semoga terus dikurniakan kesihatan terbaik ..Amin!part dating berdua tu yg best kan..sesekali ape salahnya..hehee..Zayed dh besyarlaa..pandai makan sendiri nampak..

dokterFaryn said...

happy 33rd birthday and happy 8th anniversary lily :)
kejap je kan masa berlalu.. aku rasa macam baru kejap je duduk sedorm dgn ko masa skola dulu. tup tup dah beranak pinak dah kite. hehhe. time really flies!

semoga dipermudahkan segala urusan, dikurniakan rezeki yang berkat and bahagia dunia akhirat. insya ALLAH.

muahs**

p/s : sape nak usha BONIA sling bag boleh visit blog i ye. tumpang iklan jap. hahahha. sabau je la

NzA said...

tahniah...moga terus kekal bahagia hingga ke jannah.

LYAfrina said...

selamat hari lahir buat lily & selamat ulangtahun pkahwinan...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016