Baby Zayed 3 mth old

Salam Isnin kawan2..cube mendapatkan momentum untuk berblog kembali..dua minggu lepas di samping kebizian terlampau di ofis, smpat juga diuji Allah dgn sakit baik sakit baik tak habis2..tak tau napa badan lemah sangat asyik demam on off jek..alhamdulillah, pas berurut badan dah semakin kuat..kakak tukang urut kata mungkin urat mama bentan sbb pantang anak ketiga arituh tak jaga betul2..hukhuk..mmg pon kot..kali ni pntang makan tak lama..baru 2 bulan dh start minum ais mau urat tak sakit2..T_T..pasni mama dinasihatkan jaga makan semula n klu boleh tmbah dgn jamu bagi panas urat..

Klaa, berbalik pada tajuk..minggu lepas 19 August baby mama dahpon berusia 3 bulan..cepat jek kan bby Zayed dah besar..hihihi..now makin terasa kesemangatan badan die bile didukung..in fact masa mama demam arituh, nak dukung die pon macam tak larat dah..hahahha..this week baru nk bwk die pi cucuk 3 bulan so buat masa ni lom tau lagi berat terkini die..rasanya mcm dah cecah 7kg jek kan sbb time 2 bulan arituh pon dah 6.2kg..=p..


Gambar terbaru baby Zayed..kepala dan badan dah semakin kuat so leh main lepas3 tgn bile dukung dia..hihi

Muka bulat, perut bulat, mata pon bulat...tu muka penuh ngan bekas kena gigit nyamuk..tak tau nak sapu apa bagi bintik2 hilang sian dia..

Makin kuat senyum n kuat borak2 jugak..setakat ni sihat alhamdulillah cuma ada jugaklah sikit2 batuk jangkit dari abangnya..nway, rambut pon dah makin pjg nmpaknya smpai sudah papa takdan nak cukurkan..=p


Sempena dah 3 bulan nih, mama bagi hadiah bawak bby gi first holiday..hehehehe..takdelah..bukan holiday sangat pon..actually weekend lepas kami follow papa gi family day tpt kerja die..dptlah tidur dua malam kat Resort World Kijal..baby pon serasi jek tido hotel nyenyak die dok diam2 dlm bbycoat..=p..pasni leh jalan2 holiday tpt lain ye bby..^_^


Waktu smpai di Resort World Kijal..citer pasal family day ni nanti2 lah yek..



Update lain, baby sekarang lom leh meniarap lagi..cuma die dah pndai mengiring2 jek sejak umur dua bulan lebih arituh..mengiring mmg bersungguh2 tp nk meniarap tk berjaya lagi..takpe..slow2 nanti mesti berjaya jugak ye dik..=p


Bumbum mama

Muka eager nak start mengiring dah

Hahaha..bersungguh2 kan...agaknye nnti 4 bulan dah leh meniaraplah kot sama macam abg zareef dulu..=)



Apepon, semoga bby mama ni terus membesar dgn sihat ye..nnti ada rezeki ingat nak buat majlis utk si baby ni..sian die sejak lahir takde buat pon lagi majlis kesyukuran or akikah utk dia..kakak n abgnya dulu dlm pntang lagi dah wat kenduri ..hihi..nntilah tgu rezeki lebih mama akikahkan kambing mbek mbek utk adik ya..insyaAllah.=)

 

5 comments:

Nad MamaZN said...

kejap je, dahhhh 3 bulan :)

kayyana said...

bulatnye die... mata pun bulat.. hehehe.. semoga baby zayed membesar bagai johan.. hehehe..

LYAfrina said...

salam isnin..
sekejap je kan...
dah 3 bulan pon baby..

NzA said...

kejap je dah 3 bln.....

aLyNnZ said...

bambamnyer..bby dhiya cekup 3 bulan ritu tak sampai lagi 6 kilo..hehe..kalau dh start mengiring tu tak lama lg sure msniarap..chaiyok2..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016