Unplanned trip Lanjut Golden Beach Resort Pt 2

Sambung entry di Lanjut Beach Resort..aktiviti utama anak2 mcm biasa mandi kolamlah kan..kat sini ada additional excitement sbb playground sblh pool jek so bergilir2 diorng mandi kolam n main taman..haha..cuaca hari pertama check in tu mmg on off hujan sbnrnya..mase awal2 check in hujan lebat..tp dh kol 5pm mcm tu hujan berhenti so smpai ke kol 7pm baru diorng balik bilik..angin n ombak plak mmg super kuat..so setakat jalan2 amik angin tepi pantai oklah..mandi laut mmg tak boleh since resort pon dh kuarkan bendera merah..:)

Err..cerita pasal pool plak..mmg cantik sbnrnya pool cni..especially yg baru buat utk kanak2 tu kan..cume kat area pool lame tu mcm kurang maintenance sket..persekitatan n air kolam sume ok, bersih..just perasan jubin2 yg sekitar pool tu ada yg dah terkopek2..takut jek ada bdk2 lari2 n jatuh ke apa kan..terkena bucu jubin yg terkopek tu mmg tajamlah..wuwu..apepon..yg terbaik sentiasalah awasi anak2 kite beraktiviti k..


Kids @ playground

Pool kanak3 yg best

Happy zayed..ntah berapa round naik turun slide..hehe


Nice view kat blkg tu kan..pntai dgn angin super kuat. Heheh..

Zareef n the landscape

Adult pool..port zara asah skill berenang..:)

Kids pool yg lama..

Suke zayed main kat cni ye..hihi

Main water slide plak

Yg kecik pon terjebak main ngan abg kakak..

Seronoknya die kan..kekekeke

Kena sentiasa tgk yg kecik ni..byk batu3 area slide tkt jatuh ke apa kan..


Citer waktu malam plak, mmg santai2 dalam bilik jekla sbb malas nak kuar..dok layan movie kat hbo smbil perabeh stok makanan yg beli siang sblmnya..tp smpat gak papa bwk zara zareef turun main kat playground..ramai gak turun kat bwh malam tu sbb area pool pon terang ngn lampu..

Cntek jek view waktu malam dr balkoni bilik kami

Sblh kiri tu ada cafe..nmpak bukak jek smpai malam

Kakak n abg turun main..bby stay dlm bilik jek ngan mama

Aktiviti menghilangan bosan 3 beradik..hahah


Ni plak bekpes esoknya..

Bwk anak2 bujang je..anak dara bangun lambat..wuwu

Antara menu..nasi lemak rendang ayam ..mee goreng..sosej..lain2 ada bubur, cereal , coco crunch n cut fruits

Pas makan, gi amik angin kat tepi pntai jap..zayed super eksited nak teman mama..hihi

Angin kuat smpai berterbangan rambut pjg die kan..:p


Nice view

Muka frust tkleh mandi laut..

Smpat gak bg zayed can pijak air laut sket..sian die..die suke mandi pantai sbnrnya..huhu


Mcm biasa..sblm check out bagi can zara zareef mandi kol lg smpai puas..sementara tu mama mengemas jekla dlm bilik..kol12.15pm.mcm tu..check out n meneruskan perjalanan balik kmpung..hihi..


Selfie b4 checkout

Mama n anak dara..^_^

5 comments:

mama tisya said...

pool pn beso ada slide lg...suka sgt la bdk2 kn

Rizziela said...

bestnya.. tmpt nampak selesa

Nad MamaZN said...

bestnya tmpt dia.. ada kolam, ada pantai.. bestnya bestnya! haha!

eima said...

ni yang kat rompin tu ke ... dulu pernah pi kursus kat sini .. ok jugak sini ... rasanye dulu takde kot pool kanak2 ke kita tak perasan sbb time tu muda remaja lagi

QasehnyaRania said...

bestnya
kolam and pantai ada. mmg anak anak suke la

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016