Fraser Hill..Shahzan Inn Hotel & the Clock Tower

Di Fraser Hill, kami check in di hotel Shahzan Inn..banyak kali jugak review internet nak pilih tempat terbaik, so inilah hasilnya..hahaha..booked thru Agoda dpt dlm rm240 per night include bekpes (ni booked last minit so maybe mahal sket..kalau tak harga lebih murah rase)..hotel agak besar dan dekat sangat dgn pekan fraser hill..kami amik golf view so sejuk mata memandang..bilik sederhana jek besar..dapat yg twin beds..so mmg dah standby bawak toto siap2..hihi..bilik mmg takde kipas or ekon, sama macam ch..but the weather is just nice..bagun subuh2 tu mmg terketar2 kesejukan..hahaha..selain tu bilik ada karpet so malam2 kaki tak sejuk pijak lantai, tv yg ada tv3, tv2, hbo dll, tea n coffee amenities n jugak water heater..syg tk dpt bilik berbath tub kalau tak best gak dpt berendam kan..agagaga


Shahzan Inn Hotel



Lengkap dgn mini market, sevenier shop n maybank atm

Kolam ikan..

Zayed mcm nak terjun dah nmpak kolam ikan ni..agagaa

Nice hotel lobby

Ok..gmbar dalam bilik plak..

Basic but yet cozy room..:)


Toilet agak kecik..by the way, suis water heater ada kat luar bilik..mase check in tu receptionist ada inform mane nk cari suis water heater ni..hihi..

View from our room..

Leh nmpak pekan fraser hill jugak dari cni..

Budak2 yg sibuk main kat balkoni..sila perhatikan selalu anak2 anda ya..hehehe

Pemandangam dari pembaringan atas katil..best2..hihi..


Disebabkan hotel ni dekat jek dgn pekan..so kalau setakat nak jalan kaki ke clock tower tu takpayah naik keta pon takpe..leh jalan kaki smbil amik angin..petang tu ramai gak pelawat di fraser hill..mungkin sebab hujung minggu kan..so mcm biasa, aktiviti kat situ just amik2 gmbar kenangan then duduk rehat2 layan pemandangan..haha..


Papa n kids..berlatarbelakngkan padang golf yg menghijau

Mama n the kids plak

The clock tower and the beautiful weather

Port wajib amik gmbar k..bukti dh smpai..haha

Mula2 just bergilir ngan papa

Sbb takde monopod..terpakselah mintak org tolong amikkan gmbar kann..dptlah kenang2an gmbar sefamily kat cni..^_^

Duduk jap kat kerusi merah ni..gmbar hasil tangkapan zareef so senget benget..hehe

Gmbar by kakak plak..okleh sket dr yg adik amik..haha

Blkg zareef tu bangunan kedai sevenier..tapiiiii..tak menarik langsung okkk fm kat cni..ntah apa2..nnti mama share tpt lain nak beli fm cantik k..^_^

View di feaser hill.byk gak.keta kan..hehe

Anak dara n bunga2 cantik


Pas jalan2 area clocktower, anak2 ajak main kat playground dpn hotel..mmg leh lintas jalan jek dpd hotel nak gi playground tu..nice playground sbnrnya tau..walaupon kecik jek..tp cukup mendamaikan dgn landscape bunga2 yg cantik n pemandangan gunung ganang beserta pokok rhu..dok kat playground tu dgn angin yg sejuk lagi rase tknak balik..agagagga 


Ok..mehla berjalan gi taman permainan plak yeee..

Cntekkkk kan byk bunga2..kat cni sakan mama n zara jadik 'flora fotographer'..kikiki

Budak2 pon seronok main..tk penat kot sbb angin sejuk..hehe

Bby zayed comot

Ramai gak kids kat cni.n almost sume pon stay di shahzan inn

Klaa..jom balik bilik semula

Lg gmbar kat lobi hotel

Cantik sudut ni..gmbar spesis2 burung kat fraser hill


Hari pertama tu, selain jalan2 sntai sekitar hotel, kami ada gi minum petang kat smokehouse tau..nnti citer entry lain k..:)

4 comments:

QasehnyaRania said...

assalam kakak.
bestnya.. cuti cuti mesia gituu..
selalu bca review katanya x da byk xtvt blh dibuat di sini..

pa pe cer citer lagi erk. nak gak tahu..

Nad MamaZN said...

menarik gak. bleh masuk list ni

Zaila Mohamad said...

bestnya, lama dah tak pergi bercuti tempat sejuk..huhu

LYAfrina said...

ank2 smuanya nmpk happy

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016