Fraser Hill..perjalanan bermula

Ingat nak update lambat lagi entry fraser hill..tapi sebab ada yg dah tanya2 details, so udate teruslah sblm gmbar terperam lama kan..agagagaa..so, pesanan awal nak ke sini...kena siap2 set dalam otak yg korang mmg nak bercuti santai2 aka relaxing holiday jek tau..sbb kalau nak rehat2, tenangkan jiwa, spend time dgn famili mmg sesuailah gi cni ok..errr..bkn tkde aktiviti menarik lansung..ada jek cuma tkdelah byk sgt kan..:)

So kitorng bertolak hari sabtu dlm kol 9.30am from Kuantan..mmg tak servey jalan pon tau..terlupe..so tk taula kalau ada short cut dari Kuantan ni..kekeke..kami mmg kuar terus dari LPT..pastu masuk susur ke Bentong..dari bndar bentong tu tak jauh mmg akan jumpe simpang ke Bukit Fraser..so masuk ke simpang tu akan lalu perkampungan ape ntah tak ingat...tp cantekkk sgt view kg tu sbb leh nmpak gunung ganang bagai..dlm 20km kot lalu jalan ni kalau tak silap sblm smpai satu lagi simpang..kat simpang seterusnya tu belok lagi ke kiri..and start kat cni bermulalah lagi 20km perjalanann yg bengkang bengkok ala2 nak gi cameron lalu tapah ye..hihi..alhamdulillah...anak2 mama sume ok smpai ke atas..tkde episod muntah2 bagai..:p..


Nak kuar jalan2, tak sah kalau tak selfie dlm keta ngan anak2 kan..hihi..

Perkampungan yg mama tk ingat name..cantekkk sgt kot pemandangan die.nmpak gunung ganang

Ni bermulalah episod jalan bengkang bengkok 

Yeayy..nmpak signboard dah..errr..tp lom smpai atas lagi ni

Simpang seterusnya nak naik ke fraser hill..dulu jalan ni sehala kena tunggu turn org turun n  naik..tp skarang nak turun dari fraser hill ada jalan lain dah

Jalan naik yg lebih kecik dan bengkang bengkok..ala2 nak masuk ladang teh kat CH..hehe..

Finally, dalam 25min sampailah kami ke pekan Fraser Hill  ni..eksited nmpak menara jam yg legend tu..:p


Mase sampai tu blur lagi nak ke mana dulu..ada 2 persimpangan kat pekan tu..ikutkan kalau amik simpang kanan terus jumpe hotel yg kami booking..tapi kami termasuk simpang yg satu lagi so smpai ke area masjid fraser dulu..smpai situ lebey kurang kol 1.40pm org tgh semayang zuhur..kat belakang masjid ada satu kedai makan so terus berhenti makan sebab laparr sudah..bekpes roti jek sblm gerak pagi tu..hihi..nway, pemandangan dari kedai makan (nama kedai Kedai Makan Hamzah) pon dh cantekkkk sgt kot..dahla sejuk baru pas hujan gerimis..so smbil makan sambil feeling2 layan view cantik..kikiki


Menu nasi cmpur habis..tinggal nasi ayam jek..mujur sedappp sgt nasi ayam ni..teh tarik pon nyummy..:p

Budak ni tergigil2 sejuk..tp org sarungkan sweater die mintak bukak balik..sukatilah dik..

Nyaman jek view kat cni..

Dah sudah.makan, abang kakak mintak main kat bawah..sambil tu, mama paksa diorng posing2..haha




Klau dh jumpe tanah, mmg tkleh diamlah budak ni..susah nk amik gmbar dah..wuwu..

Kakak n bunga2 yg comel


Ada tpt makan outdoor gak...tp sbb smpai tu gerimis, kami dok bawah bumbung...

Zarazareef..still kat taman area kedai makan hamzah..

Sblh kedai makan tu ada banglo..tk ingat nama banglo apa..tp cantik kan wat port amik gmbar..hihi..


Pas siap makan, teruskan perjalanan smpailah terjumpe hotel yg dibooking tu..next entry k citer pasal hotel..:)

3 comments:

eima said...

fraser hill ni mmg lawa klu nk amik gambar tp nk naik ke atas tu aduhai seksa nye ...

Nad MamaZN said...

ok citer lg, citer lg :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016