Zareef's first year of school | pendaftaran tadika KEMAS

Salam tahun baru sume..adeiii..mcm tak percaya dh tahun 2016..hahaha..dh bukak sek balik so pagi2 mama akan kembali huru haralah kan..hihi..nway, semalam hari pertama persekolahan..kakak zara dh masuk thn 2 n zareef plak dh start tadika..entry kali ni nak share pengalaman mensekolahkan zareef wat kali pertama..heheh

So zareef ni mmg beza sket ngam zara..at least zara dulu tinggi gak smgt die nak sekolah..beza ngan bujang sorang tu..mmg setiap kali tanya die akan jwb tknak gi  sekolah..haha..so utk first year tadika tu, papa cadang daftarkan ke tadika KEMAS yg kat dlm base ni jek..tadika tu pon dkt ngan umh bbsitter..so leh sekolah setgh hari then balik umah acik kan..mujur ada kekosongan so dptlah zareef menyelit utk sesi 2016 ni..

31 dec, hari pendaftaran n orentasi tadika..seperti yg dijangka pagi tu nak mandi menangis2 die tknak gi sek..hahahah..pujuk2 baru diam..then nak msk kawasan school pon sama..dok main tarik2 tgn mama tknak masuk..kikikiki..apepon, hasil mulut manis n pujukan mama die, berjaya jugak ajak die masuk tgk keadaan kelas..haaa...bile dh tgk kelas yg cantik warna warni, ada byk buku, toys mcm lego, puppet and mcm2 lagi..barulaaaaah muka ada ceria..seronok dia pilih meja kaler apa, then masa mama tinggalkan die nak dgr taklimat pon ok jek..alhamdulilah..lega hati mama..^_^


Gmbar sblm gi sek wajib amek ok..:p

Blkg tu tadika die..mase ni muka je nmpak senyum tp hati masih takut nak ke sek

Ni mase pendaftaran..kena timbang berat..18.5kg anak bujang mama

Tinggi plak 113cm..antara yg terbesar saiz utk budak 5 thn..hihi

Papa tgh berurusan mendaftar

Pass nama.zareef

Ok..jom kite lawat kelas..dapat jelas 5 Bijak dia..:)

See..muka dh start ceria dh..suka nmapk tak toys ni punya pasal..kekeke

Seronok pilih meja.n.kerusi..

Feeling2 main hand puppet

Kelas yg ceria..mama pon puas hati

Sblm tinggalkan die ke sesi tklimat..nmpak ok jek die mama pon tinggal

Beratur sblm balik..alhamdulillah..ok jek smpai kol 10am.mase tu


Gmbar die n kakak zara mase first day sekolah semalam nnti mama share kendian yek..^_^

4 comments:

Nabila Syifa said...

Semua org citer pasal anak.huhu kita dpt cerita anak tekak je.anak mata

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LYAfrina said...

comeynya kelas tu/..
belajar rajin2 ye zarif...
kak fasya punya berat 19.5kg je.. huhu

Ayu Ayunie said...

sama sebaya anak kita cuma ayna tabika perpaduan. kejap je anak-anak dah besar kan..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016