Family gateaway @ Le Village Beach Resort Kuantan

Salam isnin semua..bermulanya sesi marathon throwback entry update..so ni aktivti mase cuti sek ujung thn lepas..ajak family mertua gi berhujung minggu kat le village resort ni..actually bilik dapat foc..adelah kan pihak2 tertentu sponsor so rezeki sama2 kite kongsikan..haha

Anyway, disebabkan musim cuti sekolah, maka resort agak pack..nak pillih2 bilik pon tak boleh..huhu..so redha jekla dpt dua bilik yg bertentangan..satu bilik hadap parking n jalan masuk resort which is okla jugak..tapi yg satu lagi menghadap arah hutan2 gitu..siap ada bangunan resort lama yg dh usang sgt2..mmg nmpak tak best nk usha lama2 so masuk jek bilik tarik langsir smpai ke masa checkout..agagaga..dasat penakut kan..:p

So aktiviti kami kat cni mmg bwk anak2 mandi kolam then cuci mata gi tgk air laut jekla..malam gi dinner kat seafood restaurant kat balok..then esok paginya smbung berendam dlm pool..:)  ..


Tumpang bergmbar reramai kat bilik inlaws..dpt bilik deluxe 2 single beds..sbb diorng 3 org maka  bwk toto extra..hihi

Yg ni bilik kitorng..pndai2 adjust k nak bg muat tido sume..haha

Zara @ pool

Ptg tu mama n papa ada hal sikit..so atok tolong layan zara zareef mandi pool dulu

Baru balik dr settlekan urusan..so ptg tu dh kol 6pm baru mama papa n zayed turun tgk kolam n pantai

Jalan2 tgk laut

Sonok zayed pijak pasir ye..^_^


Us three

Mama gemoks wth baby tembams..:p

Smpat sekejapppp jek lyn zayed kat kids pool ni ..tak lama hujan lebat..agagaga

Gmbar pagi ahad..gi bekpes 

Menu tak banyak..tp rase oklah..:)


Atok n zayed posing kat pool skjap

Abg zareef tumpang selit sekali..hehe

Pas makan, again berendam pool..mandi smpai puas sblm checkout kan

Mama n anak2

Wth nenek n cik anim

Anak beranak berlumba renang..zara dh makin mahir berenang nmpaknya..^_^


Okla..last but least, layan aksi2 comel zayed jekla ye.






Ok..check out timee


Pas checkout gi makan kat aida nasi ayam..laparrr sbb sakan berendam kan..

Overall..weken yg happy utk sume..walaupon stay dekat kat kuantan jek tp as long budak2 puas mandi pool ok jekla kan..hihi..

1 comment:

Salina@IbuAqil said...

Kitorang pn mama kalo g bercuti mst cr yg ada pool..
Si Aqil skrg kalo tido hotel ngesahkan nak berenang je dia..
Jenuh!! Hihihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016