Teaser aktiviti cuti sekolah anak2

Salam blog mama yg dikasihi..huwaaaaa..makin lama makin malas nk update blog..so utk short update arini bg teaser jekla ye..antara aktiviti2 sempena cuti sek ujung thn 2015..akan dtg akan diusahakan full entry..utk bacaan diri sendiri jugak kemudian nnti kan..:)..

So, cuti kali ni mmg kami tkde aktiviti cuti2 mesia di luar kuantan..last year 2014 ada gak bercuti ke melaka..thn ni mmg dok berjalan sekitar kuantan jek..kekkeke..awal2 cuti tu family mertua ada dtg ke kuantan..so smpatlah kami berhujung minggu kat Le Village Beach Resort..biarpon dekat, anak2 still super seronok sbb dpt mandi kolam n mama plak dpt cuci.mata tepi pntai..


Us @ Le Village Beach Resort

Bile hari family mertua balik ke batu pahat, zara pulak kate nak ikut atok balik kg..so smpat die tido semalam kat umah atok then selebihnya utk beberapa hari die ke rumah nenek rengit..sukalah die sbb sepupu die pon ada sekali kat umah nenek...cukup seminggu, papa amik zara balik..nenek n kazen die iman pon ikut balik ke kuantan sbb kebetulan bbsitter amik cuti seminggu mase tu..so terpaksa mintak tlg nenek tgkkan anak2..


Kids with iman, kazen diorng

Weekend sblm nenek balik ke bp, bwk nenek jalan2 ke cherating pulak..bg nenek rest kan ..kami stay di Sanctuary Resort..amik 2 bedroom suite..pemandangan sgt cntik sbb dekatttt sgt ngan laut..n anak2 once again super happy sbb dpt mandi kolam n main tepi pntai..^_^


@ sanctuary resort cherating

Selain tu..cuti sek ni sempat gak bwk anak2 gi tgk movie stlh sekian lama tk tgk.wayang kan..n kali ni first time zayed berjaga dr awal hingga ke hujung cerita..ada time die dok diam, ada time die sama2 gelak ngn org, ada time nk popcorn n minum susu..n tk lupe jugak time die sibuk ulang alik ke kerusi mama n papa smbil jengah2 org yg dok kat depan..wawawa..


Citer pilihan anak2 dh tentunya the good dinosour

Jalan2 cuci mata after tgk wayang

Last but not least, weken yg lepas ni kami bwk anak2 balik kg..kan ada cuti maulidurasul n krismas aritu kan..tmbah cuti sehari stgh lg biar puas sket kat kg..kat umah rengit, zara zareef zayed mmg super seronok sbb dpt kumpul ramai2 ngn sepupu diorng..dpt jumpe anak boungsu kakak mama aka bby maisarah utk pertama kalinya..bby dh umur 3 bln lebih dh pon..kekeke..apepon, nmpak bdk2 tu termasuk si zayed bkn main suke mengulit bby kecik..nk cium, nak pegang sume ada..^_^

Kat umah atok pt raja plak, kami ikut antar pengantin sempena pernikahan adik ipar yg bongsu..dpt org pt raja gak..selain tu, smpat gak kuar jjcm n amik angin kat bdr bp, pastu hari sabtu bawak diorng mandi manda kat wet world bp plak..rasenye mmg puas kot budak2 tu main air spjg cuti sek ni..kekeke


Zara n cousins..main kad uno ..mama pon sibuk join sekali mase ni..haha

Sygnya bby zayed kat bby maisarah kan

Selamat pengantin baru utk adik ipar mama..ni first biras mama lah ni kiranya..hehe

Zara n the dinosour..ni kat tasik y bp..lama giler kot tak gi cni

Kids @ wet world batu pahat..super ramai org!! Sesak mata tgk..wawawa


Klaa..full entry satu2 nnti mama buat slow2..haha..nak fokus persiapan sekolah anak2 plak..taun dpn dh 2 org sekolah dahhh..^_^

5 comments:

mama tisya said...

sronok bdk2 byk kali dpt mandi pool..tisya tnya juga, bila mama nk menang contest tido hotel lg hehe

Salina@IbuAqil said...

Bestnya diorg berjalan..
Aqil cuti skolah thn ni idok kemana..
Ayah direct keje..
Ibu je cuti..
Sobsssssss!!

Nabila Syifa said...

Bahagianya bercuti sekeluarga

LYAfrina said...

oklah tu..at least leh tdo hotell..ank mandi kolam..tu dh seronok

Ayu Ayunie said...

bestnya tgk korg asyik berjalan je.. walaupun kg hubby kat batu pahat tp tak penah jejak pun wet world sana. plan nak gi CNY ni la.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016