Post pertama 2019


Salam semua.. kot ada yang tersinggah baca blog ni kan.. diam tak diam. dah setahun lebih rupanya tk update blog.. hahaha.. sadis tol blog ni.. sejak beranak 4 plus kembali pjj ngan papa, dunia mama mmg kucar kacir la sikit.. keja kat opis pon mcm tak pernah habis.. balik keja dh terlalu penat plus nk layan anak2x lagi.. manela blog ni tak terabai.. huhu

Nway, anak bongsu skang dah berumur genap setahun setengah dah pon.. lom pandai cakap lg.. ajuk org tu kadang2x dia suka.. hihi.. ni pon baru baik demam batuk minggu lepas.. sian dia gbr dia kurangggg sgt2x dlm blog ni.. nntilah kalau mama ada mood ingat nak wat jugak header baru ada muka baby zaheen..eh..tak baby mana dahla.. 🤣

anak bongsu.. riza akhyar zaheen yg manja kededek

pantang dapat kasut mmg suke berjalan la dia

interprame muka mama sattt.. haha.. skang mamanya tgh menggila ngan bokitta.. kikiki


citer abang2x. pulak.. zareef skang dh darjah 2..kafa pon darjah 2 dia baru start tahun ni.. masih liat bangun pagi nk gi sekolah.. mmg hari2x la mamanya menyinga.. kekeke.. yg no 3 si zayed skang tadika 5 tahun kat kemas.. ponnnn manja suka merajuk tahap dewa.. tapii kat sekolah dia independent.. tkdelah kes menangis tknak gi sekolah ke apa.. sekolah tadika seberang jalan ngan umah pengasuh je.. so hari2x mmg cikgu tolong lintas kan jalan nk balik umah acik.. senang sketla mama kn tkyah uruskan transport ke apa

 abg zareef and abg zayed.. geng gaduh.. geng main.. hihi

last but not least.. sikit update ttg the one and  only anak dara.. kakak zara.. tahun ni UPKK dah dia.. now mcm2x gak aktiviti sekolah kafa.. ada. seminar.. ada kem UPKK.. kelas tambahan.. so dh kurang berjalan sket tahun ni.. kikiki.. tahun depan upsr plak lagilah buzi gamaknya.. masih struggle dgn math subject.. mama pon tk reti nk ajar..kena usahakan masuk kelas tmbahan gakla nnti gamaknya.. nway, skang dh wat perangai ala2x remaja sgt.. suka dok lepak bilik layan diari and nset.. kdg3x dia main gak ngan adik.. tp garang bukan main.. hahaha.. dgn baby mmg dia sayang.. lehla sesekali harapkn dia jaga baby.. cuma tuhla.. kdg si adik plak la terlebih manja nak jugakkk berkepit ngan mamanya.. 😂

kakak zara masa nk gi jamuan raya kafa minggu lepas

adelah jugak belikan few bokitta utk dia.. saje  nk wat geng mama.. hihi


okla.. cukup dulu update ringkas arini.. moga nnti dpt seru update lg.. act tadi. papa baru je gerak balik ke kl.. mmg ulang rutin beberapa tahun lepas la cuma beza dulu pagi2x buta mcm ni. papa gerak dr klang ke kuantan.. skang ni gerak dr kuantan ke kl pulak.. moga perjalanan papa dilindungi Allah sentiasa.. esok nk outstation ke sarawak tu..so weken akan dtg tak balik.. adoiii.. benda yg mama paling benci dari dulu.. agagaga.. mujur anak2x dh besar sket so klu papa tkde kadang rajin gakla. mamanya mengangkut kuar makan ke gi mall berlima.. 

payung sket gbr ngan papa.. ritu dia smpat kurussss setahun dua sbb jaga makan nk mohon serapan tetap ke tudm.. ni dh confirm tetap.. badan dh start naik balik.. kekekee


oklaa.. hingga ke next entry.. byeee.. 💕💕


1 comment:

~Aida@MommyAqilMedinaAmmar~ said...

Kak Lily!!
Rindunya kat akak..dah ada baby baru dh rupanya..hehe..
akak pun makin cantik sekarang..haihh bilalah kita nak aktif ber blog mcm dlu kan..rinduuu..hehe

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016