ABC tembikai @ warung Sedulur

Sesekali balik kampung, jomla kita jjcm mana yg sempat..kebiasaannya mmg tak smpatlah sbb both mak rengit n mak parit raja super rajin memasak ok..so sbb dah kenyang kat rumah, maka tak dan nak makan kat luar..hihi..kali ni jjcm kat area Sungai Dulang, Rengit, kira ala2 minum petangla..terpengaruh tgk kakak ipar share minum ABC tembikai kat cni so nak lah terjah jugak kan..kali pertama terjah sebelum ni tak berjaya..sbb terpegi waktu cuti umum, so orang ramai by 3pm buah tembikai habis katanya..agagaga...alhamdulillah,kali kedua terjah ada rezeki makan kat cni kan..selain abc tembikai, kami layan jugak goreng pisang panas3 cicah sambal kicap, otak2 johor and keropok lekor utk anak2 sekalian..=p


Poster warung sedulur..tepi jalan sg dulang je ni..kalau dari jalan besar, adalam 1km jugak masuk ke dalam kampung rasanya

mama mmg tak sah kalau tak selfie dulu kann..hihi

lama tak makan otak2 macam ni sekali dapat nikmatt..

yeayy..abc tembikai sampai..

menggiurkan takkk..agagaga..besar mcm ni tak silap harga rm10..cukup lah kongsi2 4-5 org makan..

zareef pon layan..kakak zara jek tak makan sbb die mmg jakun tak suka buah..huhu

kalau ada eskrem mesti lagi sedap kan..hehehe

anak beranak menjamu selera

goreng pisang sambal kicap n kopok lekor

lain2 menu yg ada..soto, bakso, mee rebus n rojak mee


Banyak lagi tempat nak jjcm kat batu pahat ni.nantilah slow2 kita plan..kikikiki..


3 comments:

~Aida@MommyAqilMedinaAmmar~ said...

Assalammualaikum Kak Lily..

RIndunyaa kat akak..aida memang tak sempat langsung nak BW ..keja kat tpt baru ni lagilah..seksa nak bukak internet..Haihla..semoga akak n family sihat sihat saja ye..

BTW ABC tu memang marveles sgt tgk!menangkap..mesti sedap kan..

mama tisya said...

meriah abc tu

LYAfrina said...

menarik ni..sedapnya nampak abc tembikai.. makan time panas2 puas hati ni..
rindunya nk mkn goreng pisang cicah sambal kicap..mmg sedappp..ranggup..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016