Our first time | Lombong bijih timah Sg Lembing

Salam sume..entry last jalan2 ke Sg.Lembing..smpat melawat kawasan lombong bijih timah kat cni..ikutkan lombong asal besarrr sgt kot bertingkat2..tp yg dibuka utk.pelawat.ni tkdelah kesemua kawasan..by the way..utk masuk ni dalam 800m akan naik train yg disediakan..then another few km kena berjalan kaki sndiri smbil menyaksikan sejarah2 ttg kaw lombong ni..

Btw, mama tak ikut masuk dlm lombong..sebab utama, sandal putus..hehehe..sbb kedua, teman wife kawan papa yg tknak msk gak sbb tgh preggy so tak larat nk jalan jauh..harga tiket belas2 kot utk dewasa ..tak amik tau sbb tak masuk kan..:p..nk tmbah ilmu sblm masuk kaw lombong  ni, silalah gi dulu ke muzium sg lembing tu ya..so bile masuk kaw lonbong ni, leh relate dgn apa yg dh baca or tgk.kat muzium tu nanti..


Pintu gerbang ke kaw lombong bijih timah

Nice lanscape

Sume org tknak lyn mama..so amik.gbr dari.blkg.jela..:p

Trai yg akan membawa pelawat ke dlm lombong sejauh 800m

Sementara tgu driver train..anak2 main ni dulu..mcm manual train gitulah..nak gerakkan gerabak ke depan, kena wat gerakan atas bwh.mcm.zara.zareef.tu


Kakak zara

Barisan.pelawat.nk msk ke lombong.zara n zareef.dpt geng mmg tk ingat mama papa..hehehe



Yeayyy..dpt.tumpang.naik train.ni.tq en driver..kekeke

Suasana dlm terowong

Pas menumpang.800m..mama.lepak.surau.jek ngan zayed tgu kakak abg papa siap jalan

Baby papa

Yeayyy blk daaa..


Ok..insyaAllah akan dtg.leh ulang.melawat ke sg lembing..kite cari plak port utk berpikinik, mandi.manda.n tido.probably.kan..hihi..

3 comments:

Nad MamaZN said...

menarik. suka tmpt2 camni..
zakwan lagi la suka.. dia skrg asek nak melawat muzium2 jek. suka beno ngan sejarah

Nad MamaZN said...

btw, banner baru cantek! :D

LYAfrina said...

seronok msk dlm lily..sejuk sgt kt dalam..tp jauh jgk bjln..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016