Maggi Ketam Kuala Besut

Sambung entry kat Kuala Besut..second day pas papa abes aktiviti kat tudm gong kedak, baru kami kuar jalan2 sekitar kawasan..masa mula2 smpai aritu berangan nak jalan smpai kelantan la apa..tapi sudahnya ulang alik kat area jeti Pulau Perhentian ngan kat area bandar jekla..agagaga..search2 fb, ada yg rekemen makan maggi ketam kat cni..so try test cari port..ada few tempat kot maggi ketam best kat cni tp sbb tak familiar jalan, kami terjah mana yg terjumpe jekla..first time try maggi ketam..walhal kat kuantan pon ada kot rase port die..=p


Jom jalan2..posing2 lagi sekitar kawasan resort

mama n the kids

papa n zayed

nice small resort tp banyak leh improve lg..=)

Nilah die gerai maggi ketam yg kami terjah..dekat2 JPJ tempat ni..kalau dr manor beach resort, kedai ni tepi jalan besar jek on the way nak ke bandar kuala besut..

ada maggi telor sotong jugak tp tak try

Yeayyy..smpai dahhh..order 2 mangkuk jek..setiap mangkuk dpt ketam nipah sekor setengah

Panas2 ni order air kelapa sekali...nikmatnyeeee

Tgklaa isi ketam tu..penuh ok..dpt siap ngan penyepit ketam tu so senang nak makan puas2

ada jugak terselit udang beberapa ekor dalam ni..telur pon ada..

mama siap makan dulu..terus ajak budak2 lepak keta sbb masing2 tak duduk diam dah..agagaga..dr jauh usha papa tgh syok makan ketam


pas makan2 kitorng bwk budak2 main taman skjp then balik resort smbung layan mandi pool n lepak pntai..tak tercapai hajat nak ke kelantan..next time la kot..hihihi

2 comments:

lia ummiirfan said...

mak aihhh ketam diaaaa... 😱😱😋😋😋☺️☺️

LYAfrina said...

sedapnya lily..ketam nipah ni mmg sedap..rsanya lbh manis.. dh lma sgt x mkn megi ketam

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016