Dinner @ Ana Ikan bakar dengan tetamu dari Johor..

Sambungan lepas balik family day CK, kami terus  ke Tanjung Lumpur sebab dah janji dengan family cousin n makcik yang datang dari Johor jumpe kat sane..mak mama pon ada ikut sekali ..diorng datang utk daftarkan anak sedara mama yg dpt tawaran belajar kat polisas..so malam tu sume tidur kat umah mama..seminggu sebelum tu sempat jugak panggil org tolong bersihkan bilik2 tetamu sbb bilik yg takde org mmg takdenye berkemas kan..kekeke..

So disebabkan siang tu kami sekeluarga dh sibuk berfamily day kat de rhu..maka tk danlah nak memasak kat umh kan..tu yg terus ajak diorng sume makan kat Tjg Lunpur jek..mcm biasa..setiap kali ada tetamu baru kami menjengah ke Ana ikan bakar ni..hehe..tkde idea nk bwk makan mane lg sbnrnya..:p..so menu yg diorder malam tu antaranya ikan pari bakar, lala bakar, siakap stim limau, sotong goreng tepung, tomyam campur, kailan ikan masing, sup cendawan n ketam ikan masin. Kalau org kuantan biasa diorng tk gemar sgt gi Ana ni..tp bagi mama sedap jek makan kat cni..hihi..


Jemaah2 tetamu dr johor..hihi


Siakap stim..best..

Gmbar goyang..nk tjk ikan pari bakar n lala bakar sbnrnya..hihi..

Ketam ikan masin..order sket jek sbb anak buah yg nak makan..

Seronok dpt jumpe mak mama..mak dgn makcik mama ni mmg rapat sgt tu yg makcik mama ajak sekali ke kuantan

Papa menjamu selera

Anak2 sedara

Awal makan mase ni sblm maghrib lagi dh nak siap makan..hehe

Mama n the boys

Ni gmbar kat Polisas hari esoknya..mak mama, makcik n kazen..anak sulung kazen yg nk daftar kat polisas ni

Tuan rumah kuantan menyelit amik gmbar sekali..heheh

Ooo..sbnrnya tawarn ke poli pagoh..tp bangunan tk siap lg so tumpang tpt kat polisas ni..


Klaa..semoga tetamu2 mama ni tak serik ulang balik dtg ke kuantan ye..mmg tk smpat nk bwk jalan2 pon aritu sbb lepas kuantan, diorng nk bergegas ke kl pulak..nway..the following week tu terima kedatangan tetamu lain plak..hehe..next entryla stori lg k..^_^

4 comments:

Rizziela said...

dah lama x g ana ikan bakar

Inani Hazwani said...

Ana ikan bakar memang sedaap :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LYAfrina said...

walaupon selalu full dgn customer..tp servis terbaik..
xperlu tgu lama..y pting selesa

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016