No floater, please...!!!

Hmm..cube lihat aksi zara di bawah. Mama sendiri tak pasti ni aksi takut..or tak suka..or tak konfiden..or ape..yg penting zara mmg tak mau langsung masuk dlm floater tu. kecewa btol mama sbb malam sblum tu sibuk gi cari floater tu ngan papa. ingat die eksited..rupe2nye..lastly we ended up pegang zara jek sepjg dlm pool tu (mcm biasela)



nway, gmbar kat atas tu ialah akt hari sabtu kami. bwk zara ke wet world shah alam. saje pergi sbb dh 2 tahun duduk s alam ni tapi tk pernah pon jenguk wet world tu. padahal kalau kat batu pahat, rajin jek papa n mama pergi wet world bp masa zaman muda2 dulu (nmpak sgt skang dh tua..huhu). overall, wet world shah alam tu kecik jekla. wlupon die punye location sgt cntik, tp mostly the pool sume sesuai utk kids jek. pool yg paling dalam pon cume 0.92 m, ala2 paras pinggang mama jek.
.
lain2 yg menarik, mungkin water coaster die kot. tulis kat situ water coaster yg terpjg di asia, tp tak pastila btol ke tak sbb mama pon tak naik.hehe..mama ni mmg takut n pengecut sket bab2 main2 benda ekstrem nih. so papa jekla yg naik turun water coaster tu.
.
klaa..mls nk citer pjg2. silala tgk2 gmbar2 kat bwh ni jek ye..

zara sblum bertolak pergi..n beautiful scenery kat wet world shah alam

spt biasa, terpaksa pegang jek zara dlm pool sbb zara takmau dok dalam floater
meh ngan mama pulak..


Habit biase..nampak tangga mesti nak panjat..

muka eksited berjaya panjat tangga tuh..

papa syok main water coaster

kami bertiga..

dekat separuh hari jugak kami kat wet world shah alam tu. yg kesiannye zarala. terus sun burn balik dr situ. dh itam dah anak dara mama. n mungkin sbb cuaca panas sgt, zara tros demam esok harinye. sian anak mama..!!. nway, ni zara dh sihat semula. pengajarannye..jgn bawa anak anak bermain di tgh panas terlampau lama..hehehe..

3 comments:

Qistina's Mama n Abah said...

Assalamualaikum.. hai.. juz to let you know that I am here. Nice blog of you. Chubbynya Zara.. kalaulah Tina pun chubby macam dia..

Anyway..salam perkenalan mama zara from Qistina's Mama

Eina said...

salam kenai juga dr kami at
fariena1111.blogspot.com

lily azliyana @ mama zara said...

mama qistina - thanx for viewing this blog. hopefully lenkali kite leh share byk citer psl our bby yek..=)

eina - salam kenal dr saye jugak. i also had viewed ur blog before. we share same photographer u know..hehe..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016