Cuti2 Langkawi Part 3: Last day in langkawi

Ishh..mama dh smpai tahap malas nk mengupdate nih. act byk btol gmbar kitorng kat langkawi. smpai tak tau nk amik mane satu masuk blog. tp tkpela, mama ringkaskan biar cpt2 habis citer psl langkawi ni. pasni nak update citer zara plak (byk stori psl zara dh terpending..hehe)
.
Okla..last day kat langkawi, pagi tu kami just berehat2 kat hotel jek. breakfast pon order room service sbb mls nak kuar. kol 9am kuar bwk zara gi main kat pntai. papa dh belikan baju mandi zara dh. hasrat di hati ingat nak berendam jugak dlm air laut tu, tp mlgnye pagi tu air laut mcm surut. so mcm ade selut sket. so lepas biar zara berjalan n main2 pasir skjap, tros bwk die ke swimming pool. Mula2 layan zara dlm children pool jek, tp tk bestla sbb cetek sgt. last2 bwk jugak zara ke adult pool. zara seronok bukan main bile mama n papa pegang die n apungkan bdn die dlm kolam tu. mama pon enjoy gak sbb mmg dh lame tk berendam dlm pool (berendam yek..bkn berenang. mama mmg kaki bangku sket..hehe).
.
Zara main kat pantai











Swimming pool yang cantik














.
Layan zara mandi kolam














.
At hotel's private beach














.
Lepas check out tgahari tu, mama n papa bwk zara gi Beras Terbakar. so smpatla shopping sket2 kain batik, minyak gamat, tuala kat situ. n spt biase, smpat jugak buat souvenier piring langkawi tu. sape2 yg dh pergi langkawi msti tau rupebentuk piring tu kan. diorng amik gmbar kite, then letak kat piring kecik bertulis langkawi.
.
Gambar mase checkout









.
Ni kat Beras Terbakar


Aksi2 zara..









.
Kemudian, kami pergi ke Bird Paradise plak. kat situ just banyak burung n beberapa binatang lain mcm monyet, tupai, buaya, kancil and etc. Tak brape happening sgt la tpt tu.

Amik gmbar ngan burung helang..


Yang ni burung bangau, zara..

Ni plak burung merak namanye..


Lepas round bird paradise, barula mama ke papa ke pekan kuah. act petang tu tetibe zara meragam. so mama terpaksela round kedai kat kuah tu sorang2. papa kena jaga zara dlm keta. act mama mmg tak berhajat pon nak shopping sbb mmg niat asal ke langkawi nk jalan2 makan angin jek. tp sbb cik yan zara ade pesan brg, tu yg mama kena tlg cari jugak. last2 beli brg cik yan, mama pon terbeli gak utk diri sndiri. tk byk pon..just cutlery n set teko jek..

Kol 6.30pm, kami bergerak ke jeti plak. saje jek ke sana lagipon tak melawat lagi dataran helang sepjg kat langkawi. nway, sbb dh penat sgt, tk smpai pon berjalan ke dataran tu. just amik gmbar en burung helang tu dpd jauh jek. lepas menghayati sunset kat kaw jeti tu, tros balik ke padang mat sirat.

Maghrib2 pon melepak lagi 2 beranak nih..=)

Mama penat nak jalan, kite posing kat cni jekla zara yek..

Kol 8pm, kami dh siap2 pulang keta sume n smpai ke airport. lepas check in barang smpat makan dulu. kali ni ramai btol org yg nak balik ke kl. penuh satu flight. mungkin sbb ujung mgu. so, kol 12 am alhamdulillah selamat smpai ke lcct kl. cik anim yg dtg jemput. smpai rumah plak dkt kol 1am.

ngan zara kat airport..

sebelum naik kapal kena isik perut dulu..
So abehla sudah citer mama psl holiday kami kali ni. erm..sekejap jek mase berlalu. mama still enjoying the moment kat langkawi tu. saat bercuti sekeluarga mmg antara saat paling indah dlm hidup..ishh..otak dh mula pikir nk jalan tpt lain pulak..=p (tak sedar diri padahal kerajaan dh suruh ubah gaya idup..hehe). Nway, for more pix of us, please view HeRe..

1 comment:

mizzy N said...

kerajaan kata berbelanja untuk stimulate local ekonomi takpe. comelnya anak ko.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016