First time she cries..

Hmm..pagi tadi mase hantar zara, zara menangis bile mama tinggalkan die. pelik jugak sbb selalu bile nmpak mama ina tros jek die nak ikut. tak pandang2 kat mama pon. agaknye sbb die kebetulan kurang sihat kot. dh few days zara batuk teruk. smalam baru gi klinik amik ubat lain plak. then mata zara pon ade sket infection, kuar tahi mata lebih byk dr selalu. selsema pon ade sket2 lagi. Erm..agaknye klu org yg hantar anak hari2 n anak tu manangis2 waktu ditinggalkan, mcm mane la rasenye kan. msti tak tenang nak kerja mcm mama rase pagi tadi..=).

Kalau ikutkan nila first time zara menangis bile mama hantar die ke bbysitter sejak 7 bulan lepas. mase mula2 hantar dulu, zara br 3 mth old. tak kenal org lagi. so die bukan heran pon ngan sape die duduk. then bile dh setiap hari kerja mama ina jaga die, die dh kenal la ngan mama ina. so mmg die suka sgt bile mama hantar die ke sana. Wlupon mula2 dulu ade certain perkara yg mama pernah tk puas hati, tp mama ina jenis org yg menerime pendapat org lain n sanggup memperbaiki kerja die.
.
Nway, mama br lepas call mama ina. lega hati mama dgr suara zara tgh gelak2 kat belakang. msti tgh ralit main ngn a hazwan n kak athirah. zara dh makan ubat n dh mkn breakfast jugak. alhamdulillah.

Kdg2 sblum ni mama terpikir nk tukarkan zara ke nursery. bukan ape, ade nursery yg mmg lebih dkt (kt satu kaw taman jek) berbnding ngan umh mama ina yg kat sek 19 tu. tp bile mama tgk zara seronok kat situ, mama tros berubah pikiran n carry on hantar zara kat mama ina. biarla jauh sket (bukan jauh sgt2 pon..hehe) asalkan zara selesa n dijaga ngan baik..ye tak..

Apepon, mama harap mama ina akan tros jaga zara sebaik mane mama jaga zara. mmg satu risiko meninggalkan anak kite kat tgn org kan. tapi, kite terpaksala berserah n berdoa agar anak kite tu dijaga sesempurna yg mungkin...amin..

5 comments:

ninieZUERYANNIE said...

lily, jgn aa riso.. zara nangis sbb x sihat tu..

lily azliyana @ mama zara said...

erm..skang bukan risau psl die nangis tu, risau psl apasalla sejak 2 menjak nih zara asyik tak sihat jek. sian tgk die batuk2 teruk mcm tu. .=(

Raja Radiah said...

Salam kenal dari kak radiah....lily, anak-anak nak membesar memang begitu...tak sihat aje, macam e in nak sampai ke setahun...asik tak sihat je sampaikan cuti tahun akak habis sebab nak jaga e in...e in baru setahun 3 bulan...nak masuk dua tahun bulan nov nanti....dok melasak je sekarang ni...balik je pas ambik e in kat taska...dia nak main je, masalahnya nak ke dapur aje...kalau dapat merajuk, sampai berguling-guling kat atas lantai....

lily azliyana @ mama zara said...

erm..kak radiah..zara pon same mcm tuh. suke sgt ke dapur n aktif gerak sane cni. tu yg agaknye batuk die pon susah nak baik. asyik me'renyah' jek kerja die..

Linda Latip said...

lily dah sehat blom? sian chumey aunty ni..sesema ag tak?

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016