Kami @ Zoo Johor

Salam semua..kembali berentry backdated..hihihi..ni kisah anak2 lelaki mama yg sibukkkk nak ke zoo mase kami kat johor hujung bulan august lepas..kakaknya mmg malas nak jalan waktu panas2..tapi dah zareef wat muka merajuk bagai maka mama n papa turutkan jugakla..disebabkan kami ada singgah ke Aeon Permas Jaya sebelum tu , plus dah tak berapa familiar dengan jalan2 kat JB, maka sampai kat Zoo Johor dah pukul 5pm..alhamdulillah zoo masih bukak..ikutkan timing dia tutup kol 6pm..And sooo suprisingly, ramaiiiiii sangat pengunjung kat Zoo Johor petang tu (cuti Hari Kemerdekaan 31 Aug)..last mama gi sini zaman study kat utm..mmg tak meriah..tapi jauh beza sgt skang..dan satu lagi yang sangat menarik, harga tiket super duper murah ok..dewasa hanyalah RM2 per entry dan kanak2 rm1 per entry..macam tak percaya kan zaman skang ade lagi tiket harga murah mcm ni..hihi

So, jom layan gamba yg serba sedikit ni ya..mula2 memang mama, zareef n zayed je yang masuk sbb zara kemalasan + papa tak dapat tpt nak parking kereta..tapi dah half way mama berjalan ngan zareef zayed, papa tetiba msg bgtau dia dah dpt parking and dah masuk pon kawasan zoo..mujur mood kakak zara ok bila dpt tgk macam2 animals kat sana..antara yg ada banyak bird species, reptiles species, monkey species, burung kasawari, burung unta, seladang, badak air, memerang, unta, tapir, gajah, harimau, beruang matahari, orang utan and yang paling kagum ada almost 10 ekor singa yg gemok2 kat sane..untuk harga tiket masuk tu mmg berbaloilah kan..gerai2 makan n minuman pon ada banyak..ada playground utk kids, pony ride dan boat ride jugak..


B4 masuk zoo..abang dan adik jek masa ni


Zayed eksited tgk birds


Stop amik gbr kat sini jap


Ular sawa kat reptiles area


Burung enggang

Monkey area

antara gerai makanan n minuman yg ada


ular kuning

burung kasawari

Ostrich


Mama n adik..abg abg gbr kepala mama sekerat jek..kikiki


Belakang Zareef tu ada badak air dua ekor..leh tahan besar


Zayed bergambar dengan crocodiles

Area camel..leh bagi makan tapi anak2 mama tak berminat plak..hihi

kura2 besarr..laju dia jalan

Kawasan beruang matahari


Comel mak beruang nak amik anak dia dr atas pokok..hihi

singa2 betina tengah melepak

kakak zara usya singa kat bawah tu


Partners..siap buat aksi mengawan mase tu..adeh..terus tarik anak2 pergi..ekekeke


Ni tempat gajah..ada dua ekor belakang tu tapi tak nampak plak sbb jauh sgt..huhu

Papa layan zara n zayed nak naik bot..zareef tak berminat pulak

banyak bangau kat tasik ni

gambar ngan family..takdan nak wefie berlima..huhu..penat sgt dahhh



Oklah..sekian gambar2 di Zoo Johor..pasni plan ngan papa nak bawak diorng gi Zoo KL plak..tengok panda..=p

2 comments:

mama tisya said...

oh kt johor pn ada zoo juga ye

mamapp said...

Waaa lily pun dtg sininye. Mama baru g 2 minggu lepas

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016