Cuti sekolah @ KSL Hotel & Resort, JB

Salam Isnin semua..minggu UPSR kan minggu ni..sekolah zara takde cuti pon sempena UPSR..nway, gud luck utk anak2 kawan2 yg ada terlibat dengan UPSR ya..harini mama nak wat entry aktiviti cuti sekolah 2 minggu lepas..disebabkan papa pon nak gi kursus sebulan start hujung September ni, maka mama berjaya ajak papa bawak anak2 berjalan dulu upah nak kena tinggal nanti..kikiki..itupon last minit baru dapat booking hotel sebab papa diorng ni sibuk yang amat..jarang2 esok nak gi jalan ptg sebelum tu baru sibuk nak booking2 bagai...huhu..

So destinasi jalan2 kami kali ni yg dekat2 dengan kampung jeklah which is Johor Bahru..sebab cuti panjang hari merdeka n raya haji mmg plan nak balik kg kan..so kita harung gi bercuti yg dekat2 jek..tertarik nak ke KSL Hotel @ Resort ni sebab katanya ada Dinosour Water Theme Park kat situ..lain dr yg lain kan, so jomlah kita terjah..nway, kami bergerak dah terlambat pulak hari Rabu tu sebab pagi mama ada checkup mengandung kat RSAT..balik tu dok kemas2 beg sume last2 dah dekat kol 12pm baru nak gerak..campur tolak berhenti makan, papa ngantuk sume smpai JB dah dekat Maghrib..hihi..punahlah harapan anak2 nak terjun kolam ptg tu..so kebetulan masa nak check in recceptionist offer upgrade superior room ke deluxe room ngan harga rm30 jek, so mama pon proceedla upgrade demi anak2..beza deluxe room dia ada bath tub, bilik besar sket + channel tv byk sket..berendam bath jekla anak2 malam tu ya..hoho


On the way


Berenti makan kat R&R Machap

Lebuhraya hala JB berjalan lancar..tapi yg melawan arus mmg super jemmmm..huhu..kesian plak tgk

Finally, sampai ke KSL city..sebelah bawah ada shopping complex sebelah atas barulah bilik2 hotel and apartments

Bilik kami..ada satu katil single and satu katil double

Tea amenities

dpt bilik tingkat 22..sayupppp jek anak2 pandang kolam dinosour kat bawah tu dah gelap..kekekke

Interior lebih kurang kami stay kat hotel Sunway tahun lepas masa family day tpt keja mama

Bath tub

bg can mama posing..hihi

budak paling pantang nampak bathub.=p

toiletteries


sweet dreams anak2

Breakfast di pagi merdeka

zareef zayed jek yg ikut turun bawah..kakak zara sedap tido lg..so since dpt 2 kupon breakfast jek, utk zareef kena add rm18 (harga asal rm28 per kids tapi dapat rm10 kupon diskaun utk cafe ni masa check in hari sebelum tu)

roti canai

budak2 makan skett jek..nasiblah utk zayed ni tk payah byr lagi kalau tak mmg tak berbaloi..huhu

last plate


Naik dari breakfast, terus soh anak2 tukar baju mandi..kol 9am mcm tu dah turun kolam sbb tkt anak2 tak puas mandi kalau turun lmbat kan..utk ke kolam dinosour tu, bagi guests hotel mmg free jek..no extra charges..tapi kalau ada org luar nak masuk, harga per adult ialah rm50 and kid rm30..mama rasa tak berbaloi pon harga tu..mahalll sgt sbb simple pon jek dinosour theme park tu..hihi..masuk wet world jauh lebih murah kan..kikiki..tp klu mmg dah dok hotel, mmg kena lah masuk kan..anak2 mmg super enjoyla sbb kolam tak dalam..senang diorng nak main..=p


ready for pool..zara bekpes maggi cup jek bg isi perut..haha

kolam dinosour dr tingkat atas..ada satu kolam tgh renovate plak

my kids..dpn pintu liff

yeayyy..dinosour..yg belakang ni berbunyi n bergerak2..teruslah si zayed takut..agagagag..

ni slide besar..zara zareef syok naik kat cni juta2 kali

zayed main kat cni jekla..cni tkde dinosour gerak2..hihi..tp papa penatlah asyik kena sambut dia..klu nak biarkan takut tenggelam plak

punya seronok..ntah berapa kali naik turun..papa yg lenguh meyambut..kekeke

nice view


yg ni pon berbunyi gak

mama tumpang posing  jugak






budak super enjoy






trompolin pon ada..



pas puas main kat dalam..ajak zayed main kat pool sebelah luar plak..ni pintu masuk/.pintu keluar ke dnisour theme park tu

kids pool..cetek jek leh main ngan senang hati


utk adult, kat pool luar ni bolehlah nak berenang bagai..kalau dlm dinosur theme park mmg paras kanak2 jekla..hihi

muka budak kepenatan

ada vendor machine kat cni..ingat machine utk air n makanan jek..

rupa2nya mcm2 barang ada..harga pon ok..antara yg ada kabel charger, floater kanak2..earphone dll

budak2 naik atas dh kol 12pm..so checkoutla kami 12.30pm..

sempat lg tumpang posing dpn booth Legoland ni..



Ok..berakhirla cuti2 tido hotel kita kali ni..next cuti tunggu papa balik kursus sebulan yek..hukhuk..insyaAllah..

1 comment:

mama tisya said...

Ada tgk kwn2 p hotel ni sbb ada dinosaur tp kalo yg kecik takut la ngan bunyi dinosaur tu ye.. Hehe.. Oh utk org nk dtg mandi je pn bole ye tp mhl plak fees nya xberbaloi.. Sek Zara xcuti ek upsr.. Tisya minggu ni 3hari cuti certain sek direct seminggu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016