Dari Kuantan ke Pengerang

Salam semua..hahaha,,gelak dulu sebab sekali lagi blog terabai berminggu2..hihi..nway, belum terlmbat kot wish Selamat Tahun Baru Cina dan selamat bercuti utk kawan2 mama..mesti ramai yang amik kesempatan cuti2 malaysia or balik kampung kan..kitorng sekeluarga balik kampung batu pahat jekla..hihi..ada plan bercuti gak ni tapi insyaAllah pertengahan bulan Feb nanti..nak gi cuti2 waktu CNY ni takut jem sana sini kan,,

Nway, entry harini sebenarnya entry super backdated..tapi nak jugak update sementara ada kerajinan ni,,actually ke Pengerang ni bulan November tahun lepas..hehe..lama giler dah kan..saje weken tu jalan ke sana sebab kakak mama baru jek pindah Pengerang, so sejak die pindah lom smpat melawat rumah baru lagi..die dok kat kuarters Navy kat sana..anak2 esp Zara mmg suka sgtla dpt kumpul ngan kazen2 diorng..masa tu mmg plan ngan mak and abang mama gi sekali sama2 ke sana..sekejap jek kami kat sana 2 hari 1 malam..smpatla abg ipar bawak gi ronda base, pastu bwk papa, abang n mak mama gi beli ikan kat tgh laut, and anak2 layan mandi kolam kat swiming pool dalam base tu..


memulakan perjalanan..selfie dulu yeee..




Stop jap isi perut kat Pekan..dap nyaaa cendol and meatball tu..nyumss..


port cendol sedappp..cendol van jek..


On the way lalu mersing, kami saje singgah kat pantai penyabong..1st time singgah cni..saje rest and layan mata..=)




mama n anak2 bujang




papa and the kids


antara resort yg ada di area panyabong...cantek plak tgk chalet atas air..saje je ni melawat kawasan kot akan dtg nak try tido cni plak kan..hihi


Alhamdulillah, setelah berejam2 perjalanan smpai jugak kat pengerang..haha..lebih 6 jam kot plus berenti byk tpt..ni dah masuk dalam base nvay kat sana


yeayyy..smpai dah rumah kakak mama..kuarters pegawai mmg kat area puncak bukit..super lawaaaa ok view dia..feeling2 bercuti kat resort ngadap laut..agagaga

Kuarters pegawai kanan...besar rumah ni..bestla budak2 ni puas main kat halaman rumah


kebetulan waktu yg sama ada makcik n sepupu mama dtg melawat rumah kakak mama sekali..sbb diorng dari kenduri kat kota tinggi so terus singgah ke pengerang..sblm masing2 balik smpatla ajak posing dulu wat kenangan..


sebelah kiri mak mama..sebelah kanan makcik mama..lebih kurang kan muka dua orang beradik ni..hihi

mama ngan sepupu, kakak n kakak ipar..pasrah sbb i yg paling besar..agagaga

pas makcik and kazen2 balik, kami pon smbung menjamu selera..macam2 lauk ada haa..udang galah, ketam, asam pedas ikan and ayam kicap..kat pengerang ni mmg byklaaa sumber seafood kan

kazen2 beraktiviti di waktu malam


dh kol 10pm smpat lagi abg ipar bawak ronda base esp kat area jeti..tgk org mancing ikan


hujan lebatttt plak..so sngkut kat cni skejap

ni esok paginya..pagi2 dah layan view laut.


aktiviti kazen2 mandi kolam









ni plak aktiviti ke kelong tengah laut..nenek and kaum2 lelaki jek ikut..kaum2 ppuan sibuk jaga anak kat rumah




Kat salah satu kelong..masing2 sibuk pilih ikan


antara hasil borongan..ada ikan merah, ketam, udang..ikan merah mmg murah gile


ni sebelah ptg hari ahad..nak balik daa..rindula kat budak bambam ni nnti..anak boungsu kakak mama


jom posing berdua dulu sblm balik..hihi


bye2 semua..lain kali kami dtg pengerang lagi..^_^


bergerak dari pengerang dekat kol 5pm..almost 12am smpai kuantan semula..macam biasa, byk pit stop..hihi..mujurla tak busuk ikan2 yg dibawak dari pengerang kan...haha..apepon, jadik kakak mama mmg tabah btol berpindah randah ikut  suami..dari perak ke kuantan ke sandakan ke kl ke perak ke penang ke perak semula and last sekali ni ke pengerang...hihihi



2 comments:

~Aida@MommyAqilMedinaAmmar~ said...

Wahh seronoknya..mesti anak anak enjoy je sepanjang hari tu kan sebab dapat jumpa cousins semua..chalet tu cantikla kak!serious rasa nak pg sana..hahaha

LYAfrina said...

seronok sgt kumpul2 dgn kazen.. meriahlah..leh main puas2

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016