Mee jawa sedap n jambatan gantung @ Sungai Lembing

Nihla antara reason utama nak kembali ke sg lembing..try test mee jawa sedap..baru tau ni special dish kat sana selain mee kari jugak..so survey2 kat internet, jumpelah kedai makan Wan Masturah ni..kalau dr arah bdr Kuantan, kedainya kat sebelah kanan jalan n tak jauh sebelum smpai ke pintu gerbang sg lembing..kawasan tu nama Kuala Kenau..sebelah kedai makan ada jambatan melintasi sungai utk ke perkampungan Pasir Kubur tak silap..actually lepas makan ada geng fb bgtau nak lagi sedap leh try kat kedai sebelah dalam area kampung tu (tak ingat nama kedai)..tkpelah, yg tu maybe leh try lain kali kan.,.hihi..


signboard kedai makan..selain mee jawa, mee kari n mee bandung, masakan panas biasa pon ada jugak ya

pemandangan dari dalam kedai..eksited tgh ada jambatan gantung dekat blkg kedai tu..hihi        

sementara tgu order smpai, papa n zareef dh rasmi dulu naik jmbatan gantung

Mama nya..yeayyy..mee jawa + teh ais..mee die tu guna mee lidi, bukan mee kuning biasa      

Sedap di tekak kami..kakak zara pon habis makan semangkuk..asalnye papa punya tp die yg perabih..agagaga

nasi goreng cina utk anak2

perasan hensem..haha

Pas makan, kita naik jambatan gantung..yeayyyy..tp zareef takut bila nak ke tengah tu sbb jambatan bergoyang kan,..punyelah ketat die peluk mama papa..huhu

Us..takde monopod kan so harap anak dara jekla tlg amik gbr...

cantek kan view..

mama wth anak2..


view sungai..kering sket airnya..kalau air penuh lagi gerun kot naik jambatan gantung tu,..hihi

yg jambatan simen tu jambatan besar nak masuk ke kawasan kampung,.

sempat jalan2 msk ke kawasan kg pasir kubur..katanye port org piknik kat cni..

kalau mama yg ada anak kecik ni, rasa tak sesuai kot nak lepak cni..sbb tanah berbatu...tkt anak lari2 jatuh luka plak kan..piknik kat tepi pntai lagi sesuai kot..haha


Actually kat sg lembing ni ada banyak jambatan gantung tau..lima ke tujuh tak ingat plak..masuk je area sg lembing tu mmg akan nmpak jek jambatan2 gantung ni..leh try nak naik mana2.kami try yg kat blkg kedai makan tu jekla..tp smpat gak ptg sabtu tu jalan2 naik keta ronda kampung2 lain..saja nak tgk tpt org..hihi..suka dgn pemandangan dr kampung2 ni esp  rumah yg btol2 menghadap sungai..nmpak tenang n damai jek


Dobot mama..hihi..

ni nak masuk kg lain dah..tak ingat nama kg..      



jambatan kg atas rumah org jek..hihi

rumah ni nmpak cantek..tk tau umah persendirian or homestay..btol2 mengahdap sungai

cantekk view


tak jauh dr umah atas ni kami pon patah balik sbb nmpak jalan makin kecik..takut susah nak pusin yketa..hehe..nway, sejak 2 menjak ni mmg suka menjelajah tpt orang..tk kira lah jauh ke dekat..ni ke sg lembing, akan dtg mama share entry kami jelajah tgk bandar jerantut plak..hihi..besar kan negeri pahang..pusing jalan2 kat satu negeri jek pon dh puas rasenya..ngeeee..

5 comments:

Adlin Mohamad said...

cantik view

mama tisya said...

Nmpk menarik menu nya.. Gigih juga posing tgh panas kt jambatan tu

imm hassan said...

Assalamualaikum. singgah blogwalking kat sini..

Cantiknya view dr jambatan gantung tu..

QasehnyaRania said...

mcm menarik j tgj jambatan gantung
tu

kalau ade rzeki suami posting ke ganu, boleh lah jenjalan ke area kuantan nanti sbb ade sepupu suami tinggal kt base tudm kuantan ;-)

LYAfrina said...

serius lya pom bru tahu.. klo aritu tahu mmg g jgk sini.. cntiknya kt jmbatan gntung ni..ni y kna msk kedalam lg kan...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016