Family Day 2016 - Sunway Lagoon time!

Salam sume..try nak letak sume gbr kat Sunway Lagoon in one entry..moga berjaya..haha..so hari kedua kami di Sunway Clio Hotel, gi sarapan kol 9am mcm tu..breakfast choice mmg banyakkk sgt smpai tak termakan sume..hehehe..pas makan, kemas2 sket..check out kol 11am and terus ke Sunway Lagoon..disebabkan kami bwk 3 askar kecik, maka mmg tak smpat nak explore sume tpt..haha..mmg pegi masuk tpt2 yg anak2 suka jek..sunway lagoon ni ada few sections sebenarnya..so keseluruhannya kami just masuk 4 area jek which is Wild-wild West, Wildlife park, Water Park and Nickleodeon Lost Lagoon..itupon dh ptg anak2 tak puas main air lagi..kena paksa balik..agagaga..so layan gbr kami kat sana ye..tq FPG bagi kami tiket free..pasni entah mampu lagi ke tak nak pegi..tiket adult pon dah harga rm120..tepuk dahi jap..=p


Breakfast time

Eh..ni terbreakfast awal dalam bilik..hahaha..leh plak kol 4am terjaga perut laparrrr..mujur papa nak melayan tlg belikan makanan kat kedai mamak sblh hotel..tq papa..kikiki

Ok..ni bekpes sebenar kat cafe hotel..

mama zara

sedap makan ye dik..hihi
   

mine..

checkout time..kuar kan siap2 tiket n voucher yg disponsor

after checkout..smpat kakak pose kat cni ya

entrance to sunway lagoon


yeayyy..jom masuk main


Wild-wild West


Pintu gerbang masuk

Tpt posing


Main 1 ride



zareef n alien..hehe

2nd ride..yg ni sume suke..Grand canyon river rapid..




klaa..jom jalan tpt lain plak..mengejar masa..hehe..

awatla zayed tu monyok..hehe

 smpat main seround dua kat playground candy ni 

kat Scream Park..nak msk rumah hantu tp ramai beratur..zara malas tunggu so singgah posing2 jekla..



Wildlife Park


Pintu masuk..kat cni mcm zoola kan..leh tgk macam2 jenis animals


white tiger

zara n hornbill


eagle


nice surroundings

family selfie 



white lion

burung undan kan ni...paruh lebar

black panther

chimpanzi kot

beautiful peacock

memerang

mama with the parrots 

binatang2 comel mcm arnab n kura2 pon ada 


terjumpa 'hantu' nak buat show..hehe



Water Park

Finally, tpt budak2 paling suka..main airrr..phew..susah tol nak ajak balik bile dh jumpe air..haha



banyak sgt pool kat cni..puas gakla budak2 bertukar pool.huhu

happy zayed 

bwh cendawan air melimpah2..hihi



Antara menu makan tgh hari kami..



Nickelodeon Lost Lagoon


Ni tarikan terbaru bukak kat sane..jom masuk..


byk sgt slide tp kami tak main pon..haha...mcm biasa, pentingkan anak2 so teman diorng mandi kat lost lagoon sponge bob jekk

dh masuk cni mcm taknak balik diorng..huhu




yg ni port kolam cetek..zayed suka sgtla main kat cni

melasak tk ingat pastu kena luka kat dahi..adehhh..buas anak bujang ni

budak bulat mama..hihi
  

ni schedule utk jume watak2 nickelodeon

kami smpat jumpe ngan spongebob n patrick jek..hihi



okla..siap salin baju dah..pakej salin baju solat sume kat nickleodeon park ni..pastu balikkk

kami kuar dah kol 6.30pm..nak singgah kedai sevenier yg besar pon dh tk larat..mujur dh smpat beli fm kat nickeodeon park tu

kami kuar terlalu entrance yg lain plak dr pintu masuk td..huhu..lalu entrance satu lg ni mmg kena jalan jauhla nak balik ke hotel


Klaa..tamat sudah kisah family day kat Sunway Lagoon..malam tu kami stay semalam lagi kat shah alam..itupon dah malam baru smpai sbb sesat cari hotel..nanti pasni kalau rajin mama wat entry kat shah alam plakla ya..hihi



4 comments:

mama tisya said...

sronok sunway lagoon skarang...mcm2 ada..tiket pn makin mhl...tisya pn tk pernah masuk lg waterpark sini...tgu la mamanya menang contest ke hehe

eima said...

2 kali pergi hari tu .... tak mandi pun pi tgk zoo kecik tu je .... ramai sgt org ... hehehe sbb tiket free cuba klu kena byr mau tak mandi ...rugi la byr mahai tp tak mandi

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LYAfrina said...

bestnya lily...

lya x pernah jejak lg kaki kat sunway lagoon ni

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016