Ke Taman Warisan Gua Kota Gelanggi

Salam Jumaat..share satu lagi tempat menarik yg boleh dikunjungi di kawasan berdekatan Jerantut..sebenanrnya tak plan pon nak ke Gua Gelanggi ni asal usulnya..tapi on the way pergi n balik papa dah tertarik tgk signboard n kawasan gua besar dari kejauhan makan singgahla jugak melawat kawasan kan..tempat ni di bawah pengurusan Felda Residence Tekam..nak masuk tu ada caj kami kena rm10 jek utk 2 dewasa..actually dalam tu ada banyak gua (mama tak ingat nama masing2)..sesuai utk mereka2 yg suka adventure menjejak gua..kami? takdelah kan nak hiking masuk gua bagai..just bergmbar kat Gua Tongkat, salah satu gua yg ada kat situ sebabnya gua ni mmg letaknya betul2 tepi jalan kereta lalu..masa masuk dalam tu, smpat berborak dgn sorang ahli camping yg baru pas buat misi masuk ke gua..katanya mmg unik gua2 dalam tu...ada bukti wujudnya kota lama zaman dulu kala..binatang2 pon banyak yg pelik2 mcm lipan besar n labah2 besar..dgr cerita dia, mmg takdelah mama berminat nak masuk gua akan2 dtg kan..hahaha..mama kan dasar penakuttt..kikiki


So layan jekla gmbar kami di gua tongkat ya..gua ni mcm terbuka jek sebenanrya..bayangkan ada batu besar, then bawah tu ada ruang utk kereta lalu..hihi...


Signboard masuk ke dalam taman warisan gua gelanggi

Tak tau nama gua yg ni..dr jalan besar dh menarik perhatian

Yang ni lah gua tongkat..bawah gua ni leh pulak dibuat laluan kereta lalu kan

Stop kereta bergmbar sini skjap..belakang mama n zareef tu nmpak mcm batu bentuk tongkat kan..menongkat batu besar yg di sebelah atas

Lagi gambar






Peta kawasan..org2 yg suka adventure lehla dtg cni..hehe..kitorng spesis nak lawat kawasan jek..heheh

On the way balik..santek sgt view langit n gua tu kan


Takde kereta lalu so stop tgh jalan amik gbr skjap..hihi


Oklaa..pasni leh la kite jejak daerah2 lain dalam pahang ye papa..hihi..sementara dok pahang lehla buat jalan2 daerah pahang kann..^_^

3 comments:

Nad MamaZN said...

menarik. tp takut nak masuk dlm2 gua hehe.. yg jenis suka adventure sesuai la..

mama tisya said...

syok juga kalo dpt peluang masuk dlm gua camni

QasehnyaRania said...

lama dh tak jalan jalan msuk gua.
zaman belajar dlu smpat lah masuk gua kelam.. itu j lah pon penah tgk n masuk. hihihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016