Busy weekend..

Erm..weekend lepas antara weekend yang sgt penuh ngan aktiviti. tp mama just simplify kan jek coz nak citer pjg2 kang 2 ari pon tak abeh..hehe..

1) Aunty aiman's wedding

Sabtu lepas (13 dis) mama, zara , papa n nenek ma attend majlis persandingan aunty aiman n husbndnya, uncle zairul. seronok jugak coz mama dpt jumpe kwn2 lama mama esp ex-housemate mama kat tmn universiti dl. antara yg ade kat sane aunty zura, aisyah,amal,jue,ija,ema, n uncle amir. act mama n aunty jue yg beria2 nak jumpe kat sane sbb kitorang teringin nk tgk anak masing2. anak aunty jue, jibreel mmg saling tak tumpah mcm rupe daddy n mummynye. dah besar n pandai jalan pon. n ape yg mama tgk jibreel sgt suka dgn kamera. zara plak yg malu2 bile jibreel nk berkwn. biasela, asyik berkepit ngan mama jekla jwbnye kat majlis tu.

Zara on the way ke melaka, n gmbar kanan..Jibreel anak aunty jue


apepon, aunty aiman nampak cantik aritu. pkai baju songket bunga tabur kaler krim n gold. puas jugakla dpt borak2 n amik gmbar beramai2 ngan pengantin. hopefuly, tak lame lagi turn aunty aiman dpt bby plak. lehla tmbah bilangan kawan2 zara..=)

gmbar bersama2 ngn pengantin..











2) Nitto Denko 2008 Annual Dinner
Lepas kenduri aunty aiman kat melaka, mama tros rush balik ke s alam coz sebelah malamnye mama nk attend majlis makan malam comp. mama pergi sorang2 jek, saing2 ngan kawan sekerja mama. zara tinggal kat umah ngan papa n nenek.

As for the dinner, tahun ni buat kat Summit Hotel, USJ. majlis biase2 jekla, mcm tahun lepas jugak. acara yang biase ngan band2 nitto yg exactly same cm taun lepas. food tak brape menarik. artis undangan plak zul handy black n azza elite. taun ni mama pon tak byk amik gmbar mcm taun lepas. rezki pon takde taun ni utk acara lucky draw. taun lepas mungkin sbb rezki anak dlm perut, mama dpt set memasak vision yg smpai skang mama smangat guna bile nk memasak.

antara gmbar yg smpat diamik mlm tu..














3) Uncle zamri's wedding

Esok harinye ahad, 14 dis..sekali lagi mama, zara, papa n nenek bergerak ke melaka. kali ni untuk pergi majlis sanding uncle zamri pulak. uncle zamri ni act abang angkat mama mase kat mozac dulu. mmg seleps sekolah kitorng still baik n die pon dh 2 kali dtg mjlis nenek. 1st time mase kenduri kawin cik yan, n 2nt time kenduri kawin mama. so, mestila mama pon teringin sgt nk tgk uncle zam ni bersanding kan.

rumah pengantin kat masjid tanah. sesat sekejap coz papa terlepas kuar tol air keroh, padahal nk lebih dekat kena kuar tol simpang ampat. kaw kampung masjid tanah ni mmg best coz nmpak cm kaw kmpung sbnr. ade sawah, ade lembu, kerbau..siap rumah traditional melaka pon ade lagi kat kaw tu.klu kmpung2 kat johor, sume sepesen jek. ade parit n pertempatan berjajar..hehe..

smpai umah pengantin, mmg tepat2 pengantin bersanding. smpatla salam n mintak diorng ciumkan zara. senior2 lain mama takde nampak pulak (or klu ade pon maybe mama dh tak kenal).lepas makan, tros kitorng balik.

kat umah uncle zamri..










berlatarbelakangkan umah melaka yg cantik..


lepas majlis uncle zamri, kitonrg bergerak ke air keroh plak. dah janji ngan sepupu papa aunty nah n cikgu mail. cikgu mail ni smpai skang mama panggil cikgu sbb die guru kat mozac dulu. ajar mama subjek kimia lg. mama pon ikut jd famous sbb bersepupukan diela..hehe.

nway, rumah aunty nah pon best. ala2 dream house mama. single storey semi-D. siap renovate n full landscape. aunty nah plak jenis pndai menghias rumah, so mmg bestla rumah tu. nampak sgt selesa n cantik..

tumpang bergmbar kt umah aunty nah..










balik dr umah aunty nah, tros plak kitorng bergerak ke batu pahat, untuk antar nenek ma balik kg. act lepas raye aji aritu nenek ma terpaske ikut ke s alam coz bbysitter zara bercuti seminggu. tak lame kat umah nenek ma, papa ajak tidur umah nenek pa plak kat pt raje. dptla atuk, nenek n acik ipin lepaskan rindu kat zara.


4) TUDM mes dinner
Hari isnin plak, 15 dis mama, zara n papa bertolak balik ke s alam. smpai umah dlm 3pm, mama smpatla kemas umah sikit2 sebelum bersiap utk escort papa ke TUDM mas dinner plak. zara mama antar ke bby sitter. ermm..act ni 2nd time mama ikut papa ke mes dinner. 1st dulu masa papa br nak commision. nampakla beza mes dinner wktu tu coz mase tu leh dikatekan sume kwn2 papa tk kawin lg (termasukla papa n mama). n masing2 couple sume 'mentel' semacam jek. ade yg pegang tgn tk lepas. ade yg peluk pinggang. papa n mama pon sespesis jugak, paut tgn tak lepas2.hehe.. kali ni plak mostly sume dh jadi pasangan suami isteri n ramai senior2 n pegawai2 kanan tudm ade sekali. so masing2 nampak lebih matured n mengawal dirila. mama pon kena pndai membwk diri berkenalan ngan bini2 askar yg lain smentara tgu papa berjumpe ngan senior2 n kwn2 nye. mklumla, dinner kali ni mengumpulkan pegawai2 dr sume base kat melaysia.

about the dinner, a bit boringla coz name pon 'makan beradat'. nak makan kena ade tata tertibnye. nk tgu makanan smpai, mase makan, nk tgu pinggan diangkat, sume kena tgu lagu dimainkan. mase1st time dulu, tk rase boring sgt sbb 1st time join so mama rs excited. tp kali ni boring sket disertakan ngan teringat cmner zara kt umah bbysitter. lepas mkn selesai, barula ade acara slideshow (act mes dinner ni smpena persaraan peg kanan tudm, so ade slideshow menunjukkan kerjaya diorng sepjg bergelar tudm). kemudian baru start acara hiburan. artis jemputan ialah atilia (mama tk kenal pon sape), bienda n penari2 kebudayaan tudm. ade jugak peg2 besar tudm yg turut menyumbangkan lagu. tgu punye tgu, dekat kol 1 baru majlis abeh. mase amik zara dh dkt kol 2. sian malam2 buta terpakse kcau bbysitter zara tidur.nm wt cmner kan, terpakse..

nway, mase mes diner smalam mama perasan dlm slideshow persaraan pegawai tu, setiap sorang bercerita ttg isteri masing2. mcm tu jugak kat dlm buku acara, kat mane dlm biografi mesti ade disebut skali name isteri n anak. mungkin dlm bidang ketenteraan, kehadiran pasangan or mostly isteri sgt penting utk support kerjaya suami. mcm mane seorng isteri tu sanggup berkorban masa, n tenaga, mendidik anak wlupon berjauhan ngan suami. mklumla, kerjaya tentera slalunye memerlukan perpisahan atas sbb tugas, kursus dll. agaknye sbb tula kot di mane majlis melibatkan pegawai, isteri pon seboleh2nye ade bersama suami untuk diraikan sekali..dahla sblum majlis mula ade ucap selamat utk tetamu wanita=).emm..antara keistimewaan menjadi isteri tentera kot.. (berdasarkan pndapat mama semata2..hehe)

gmbar mama n papa wktu mes dinner tudm..
















main meal n the very nice dessert..yummy..!








esok harinye, mama tak larat nak siapkan zara pagi2 so tinggalkan zara kt umah ngan papa jek. tghari wktu lunch hr, smpatla balik umah tgk diorng jap. tak lame lps tu, tgk dua2 dh slamat terlentok smula..penat benar gamaknye smalam tido lewat kan..=)


anak papa..


erm..pjg nye update mama kali ni. lepas ni takde program dh kot. mungkin tgu 25 dis sbb papa ajak mama n zara ke kuantan coz ade hari keluarga. so buat mase ni, update mama smpai kat cni jek..=)

2 comments:

ninieZUERYANNIE said...

lily, nape cikgu mail nampak kuros ek? mmg kuros dah ke?

lily azliyana @ mama zara said...

nong..cikgu mail kan dh lame tak brape sihat. dgr tak citer yg die stroke dulu. tu yg skang makin kurus..pemakanan pon die kontrol nih sbb takut kena serang sakit lg..sian kan..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016