Riza Maryam Azzulfa | Our 5th born

Assalamualaikum semua..

Selalu ingat dengan blog kesayangan ni tapi tetap juga tak mampu nak update..hihi..nway, last post aritu cerita pasal jantina baby dalam kandungan kan..alhamdulillah, 12 April 2021 selamatlah sudah mama melahirkan baby girl yang dinanti tu..bersalin secara elective ceasarian sebab kes darah tinggi plus baby kebetulan songsang..thanks to Dr Ayu Aszliana dari Pahang Medical Centre and team nurse yang ada masa tu..proses bersalin berjalan lancar..check in kol 10am then kena buat swab test dulu..kol 2pm start bius and 2.42pm lahirla seorang puteri..sepanjang proses tu mama ditemani dengan dr pakar bius sebab dia nak monitor tekanan darah mama..kat PMC suami tak dibenarkan masuk OT..mama ok je sbb takde nak tahan sakit contraction kan..klu bersalin normal tu mmg nak tak nak papa kena ikut masuk labour room..hihi

So, introducing the 5th bundle of joy, Riza Maryam Azzulfa binti Riza Shahril. Actually dari awal mengandung dah bagi nama Maryam kat dia..sbb niat memang nak baby girl kalau ada rezeki kan..so bila lahir macam tkleh nak tukar nama lain dah..alhamdulillah, papa and anak2x pon tak membantah..so jadilah yang ke lima ni nama lain sikit dari adik beradik dia..hihi


Gambar hari kedua kelahiran..bithday btol2x sehari lepas bday kakak zara dia..


Gambar terbaru baby maryam..dah dekat dua bulan umurnya..mama pon sikit hari lagi nak start keja..haihh



Semoga baby Maryam terus membesar dengan sihat ..and klu mama rajin nanti kite tepek lagi citer pasal Maryam kat blog ni k..=)


No comments:

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016